INTIME

Θεοδωράκης: «Περισσότερες από 1000 προσωπικότητες ενισχύουν το Ποτάμι»

Με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» ότι αυτή «είναι κομμένη και ραμμένη στα μικροκομματικά συμφέροντα των κομμάτων και των εξουσιαστικών συστημάτων».  

propoli

Σ’ ότι αφορά την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχτηκε την πρόταση του Ποταμιού για μη κρατικά πανεπιστήμια με τη ρητή δέσμευση ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά, θα δίνουν υποχρεωτικά υποτροφίες και δεν θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κόπηκε έτσι η δυνατότητα σε ιδρύματα, όπως το «Σταύρος Νιάρχος» και το «Ωνάση» να επενδύσουν χρήματα στην ελληνική παιδεία».

Επίσης αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «όλα τα κόμματα δεν δέχτηκαν την πρόταση του Ποταμιού να εκλέγεται ο ΠτΔ από ένα διευρυμένο εκλεκτορικό Σώμα με τη συμμετοχή, πέραν των βουλευτών, των περιφερειαρχών, των ευρωβουλευτών και των δημάρχων που εκπροσωπούν τις 21 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας».

Επιπλέον για το ζήτημα της ασυλίας των βουλευτών, ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημείωσε ότι «κανείς δεν δέχτηκε την πρόταση του Ποταμιού να μην αποφασίζουν τα μεγάλα κόμματα και η εκάστοτε κυβέρνηση ποιος βουλευτής έχει ασυλία και ποιος όχι και την απόφαση να παίρνει ένα δικαστικό συμβούλιο με πλειοψηφία δικαστών και εισαγγελέων του Εφετείου. Δυστυχώς η ασυλία θα παραμείνει όπλο της πλειοψηφίας. Αν είσαι συμπαθής στην πλειοψηφία θα έχεις ασυλία, αν δεν είσαι δεν θα έχεις».

Εν κατακλείδι αναφορικά με το μέλλον του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «θα κατέβει κανονικά στις επόμενες ευρωεκλογές και στις επόμενες εθνικές εκλογές και αποκάλυψε ότι περισσότερες από 1.000 προσωπικότητες έχουν ήδη προσυπογράψει, μέσα σε πέντε ημέρες, τη δήλωση στήριξης των 26 προσωπικοτήτων που ζήτησαν την ενίσχυση της φωνής του Ποταμιού, ως μιας φωνής ξεχωριστής που δεν υπακούει στο κομματικό κόστος».

Loading