Θεοχαρόπουλος:Ο Μητσοτάκης μετέτρεψε τη δεξιά πολυκατοικία σε ξενοδοχείο εν αναμονή υπουργών

Στην επίθεση του προέδρου της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, απάντησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού, Θαν. Θεοχαρόπουλος, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη διαπλοκή», αποδίδοντας του «μεταγραφές εν αναμονή υπουργών».

propoli

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μετρ των μεταγραφών στη Βουλή, έχει κάνει ήδη 5 από άλλα κόμματα. Έχει μετατρέψει τη δεξιά πολυκατοικία σε “ξενοδοχείο εν αναμονή υπουργών”.

Έχει κάνει μεταγραφές εν αναμονή υπουργών, άλλαξαν τη θέση τους σε καίρια ζητήματα σε σχέση με την εξωτερική πολιτική. Έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη διαπλοκή. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό βλέπουν οι Έλληνες πολίτες και θα καταδικάσουν αυτή την πολιτική» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας για τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές τόνισε ότι «στην αριστερά δεν είμαστε προσδεδεμένοι στις καρέκλες, στην αριστερά δεν φοβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ με σταυρό», ενώ για τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, επισήμανε: «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα άλλαξαν οι πολιτικές συνθήκες:

Υπήρξε ένα κύμα εθνικολαϊκισμού στην χώρα μας, το οποίο ουσιαστικά σάρωσε τα πάντα και δημιούργησε μια διακριτή γραμμή μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων. Έφυγαν οι ΑΝΕΛ και ο Καμμένος από την κυβέρνηση. Και πήρε ο Αλέξης Τσίπρας την πρωτοβουλία για την Προοδευτική Συμμαχία. Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε η Προοδευτική Συμμαχία και στη συνέχεια η προγραμματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, από τη στιγμή που είχε αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής. Διαμορφώθηκαν οι πολιτικές συνθήκες.

Όπως αναφέρεται και στην προγραμματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, οι διαφορές οι οποίες υπήρχαν μεταξύ μας για πολλά ζητήματα στο παρελθόν δεν σβήνονται. Αυτά που μας ενώνουν όμως είναι πολύ περισσότερα, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι στο ΚΙΝΑΛ «έχουν επιλέξει τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ. Έχουν κοινή στάση σε όλα τα κορυφαία ζητήματα πολιτικής. Από την απλή αναλογική, από τον τρόπο που χειρίστηκαν το Μακεδονικό και την καταψήφισή του, σε όλα.

Έχουν ουσιαστικά αποφασίσει να συμπλεύσουν στρατηγικά με στόχο την επόμενη μέρα των εκλογών» και προσέθεσε: «Η διαφωνία μας ήταν διαρκής στο Κίνημα Αλλαγής με τη σύμπλευση αυτή με τη ΝΔ. Υπήρχαν διαφωνίες στα στρατηγικής σημασίας θέματα. Πιέζαμε στο να κάνει στροφή προς τα αριστερά, όπως έκαναν ο Σάντσεθ στην Ισπανία και τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Αντί όμως για αυτή τη στροφή, το ΠΑΣΟΚ έκανε την οριστική στροφή στα δεξιά, στη ΝΔ».

 

Loading