Θεοχαρόπουλος: «Γκάφα Μητσοτάκη με τα γλυπτά»

Δεν είναι μετάλλαξη αλλά μετεξέλιξη αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ είπε στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash 99,4 ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Έχουμε αποφασίσει να δημιουργήσουμε μέσα από ένα συνέδριο μία σύγχρονη προοδευτική παράταξη να μπορεί να εκφράζει όλο αυτόν τον κόσμο με σύγχρονα εργαλεία. Πρόκειται για εναρμόνιση των μελών με όλον τον κόσμο που μας στηρίζει και μας ψήφισε, είπε.

propoli

Το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου είχε εμπνεύσει μία πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου. Είχε πολλά θετικά στοιχεία η πολιτική του επεσήμανε σχολιάζοντας την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.

Γκάφα του Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα, σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο. «Τα γλυπτά να επιστρέψουν στη χώρα, με την κυριότητα να ανήκει στη χώρα μας. Η πρόταση Μητσοτάκη αποδέχεται την κυριότητα των γλυπτών. Του απάντησε το βρετανικό μουσείο. Ένα λάθος που δείχνει ότι η ΝΔ πολιτεύεται χωρίς τη στοιχειώδη γνώση των εθνικών μας θεμάτων» σημείωσε.

Σχετικά με το θέμα της φορολόγησης, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο σε αυτό που έλεγε προεκλογικά. «Όσα ξεκίνησαν μετά την έξοδο από τα μνημόνια είχαν ξεκινήσει προεκλογικά από την προηγούμενη κυβέρνηση με την παραδοχή ότι δεν είχε προχωρήσει η μείωση της φορολογίας».

Ότι κάνει η τωρινή κυβέρνηση τα κάνει γιατί δημιουργήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος από την προηγούμενη κυβέρνηση είπε και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι όσα είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν να χαθούν από τις επιλογές της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση προσπαθεί θα απαξιώσει διάφορα ζητήματα, όπως η ΔΕΗ, ώστε να προχωρήσει σε αντικοινωνική πολιτική.

«Καλωσορίζουμε τη ΝΔ στην πραγματικότητα για το προσφυγικό. Με το που ανέλαβε είδε το γεωπολιτικό πρόβλημα. Προσπάθησε να λαϊκίσει σε ένα υπαρκτό πρόβλημα της χώρας. Το σχέδιο της ΝΔ δε θα δώσει καμία λύση στο πρόβλημα και τα όρια του είναι εκτός του κοινοτικού δικαίου.

Θα πρέπει να παραμείνουμε στην πολιτική των τελευταίων ετών που έχει οδηγήσει σε αποσυμφόρηση. Πρέπει να υπάρξει άμεση συνεννόηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Loading