Θ. Θεοχαρόπουλος: «Το ΚΙΝΑΛ είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών»

Το ΚΙΝΑΛ τάσσεται υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών δήλωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κάνοντας ειδική αναφορά στη Β΄ Αθηνών.

propoli

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως «πρέπει να σπάσουν τα συστήματα διαπλοκής» και πως «όταν υπάρχει μια τεράστια εκλογική περιφέρεια ευνοεί αυτήν την κατάσταση. Είναι συνεδριακή μας θέση και ως προοδευτική παράταξη έχουμε σταθερή θέση επί του θέματος».

Παράλληλα επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ως βουλευτής είχε ταχθεί υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και τώρα «παζαρεύει» την υπερψήφιση αυτής της πρότασης με… αντάλλαγμα την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού.

«Βλέπει» διπλές ή τετραπλές εκλογές το 2019

Όσον αφορά στην πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών, ο ίδιος τις προσδιόρισε για τον Μάιο του 2019, προβλέποντας ότι θα είναι διπλές ή… τετραπλές.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ότι η αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη δεν ήταν θετική ενέργεια και σημείωσε πως το ΚΙΝΑΛ θα προχωρήσει θετικά μόνο αν τα στελέχη του κατανοήσουν «ότι πρέπει να υπερβούν ιστορικές διαδρομές κομμάτων και να προχωρήσουν παρακάτω «με ανανέωση πολιτική, προσώπων και ιδεών, αλλά και των ανθρώπων που έχουν ασκήσει για πολλά χρόνια κυβερνητισμό». Το μήνυμα των εκλογών του Νοεμβρίου ήταν διπλό. Πρώτο, ότι έχουμε εκλέξει πρόεδρο, την Φώφη Γεννηματά. Δεύτερο, να προχωρήσουμε για ένα νέο φορέα, γρήγορα και με υπερβάσεις σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Εκλογές αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία»

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών παρατήρησε πως «αν ψηφιστεί η συμφωνία από την παρούσα βουλή, και διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πραγματική πλειοψηφία, με καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ, δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και οι ΑΝΕΛ να βγουν από την πόρτα και να μπουν από το παράθυρο. Αν έρθει, λοιπόν, η συμφωνία και ψηφιστεί χωρίς τους ΑΝΕΛ, θα πρέπει αμέσως μετά να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές».

Loading