Ιερέας σε Σέλτσα: «Μεγάλο το αμάρτημα της προδοσίας» (vd)

Ένταση προκλήθηκε στην κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας, όταν ιερέας προέτρεψε το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνο Σέλτσα, σε δημόσια μετάνοια, για το «αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας», επειδή είχε υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

propoli

«Επειδή το αμάρτημά σας είναι δημόσιο, οφείλω και δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο», είπε χαρακτηριστικά ο πάτερ Αναστάσιος, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Σέλτσα.

«Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια. Ας κάνουμε όλοι την προσπάθεια να σώσουμε τη Μακεδονία, για να σωθεί και η υπόλοιπη Ελλάδα», συνέχισε ο ιερέας.

Η απάντηση του Σέλτσα

«Λυπάμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ορθοδοξία έχει διδάξει αγάπη και με τα όσα είπε για το πρόσωπό μου -φαντάζομαι και για την κυβέρνηση-, αυτό δεν είναι αγάπη. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί έχει δείξει ο συγκεκριμένος και δείγματα τραμπουκισμού, κρεμώντας αβγά στο γραφείο μου, μετά από κάποιο συλλαλητήριο. Δείχνει το ήθος του», απάντησε ο βουλευτής Φλώρινας στην αρχή της ομιλίας του.

Στις ευκαιρίες αναφέρθηκε ο Θ. Καρυπίδης

Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, χαρακτηρίζοντας «καλή» τη συμφωνία και διευκρινίζοντας -μετά την αντίδραση του δημάρχου, Γ. Βοσκόπουλου, ότι μιλά μόνο για το οικονομικό σκέλος αυτής. «Θλίβομαι, μπορεί να υπάρχουν κάποιες σκιές, αλλά στο οικονομικό σκέλος η Συμφωνία είναι θετική», σχολίασε.

Δείτε σε video όσα συνέβησαν στη Φλώρινα:

Loading