INTIME

Κάλεσμα Κρεμαστινού για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια διευρυμένη συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός.

propoli

«Ο κόσμος του 48% που κατά καιρούς στήριξε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα βρίσκεται μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά συνέπεια είναι κοινό αίτημα όλων αυτών των ανθρώπων να βρεθούν σε ένα κοινό χώρο όλοι μαζί που με την ψήφο τους συμμετείχαν σε εκείνο το ποσοστό» τονίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Το γεγονός αυτό αναμφισβήτητα υποχρεώνει τις ηγεσίες των δύο χώρων να προχωρήσουν σε ένα συνεχή και ειλικρινή διάλογο».

Παρ’ όλα αυτά, ο Δημήτρης Κρεμαστινός απαξίωσε τη «διεύρυνση» που φέρεται να συντελεί προς την κεντροαριστερά η προσθήκη της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στην  κυβέρνηση τονίζοντας πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σαν μεγαλύτερο και κυβερνών κόμμα πραγματικά θέλει τη συνεργασία των δύο κομμάτων, θα πρέπει ορισμένοι υπουργοί και στελέχη του να πάψουν να στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις στελέχη του ΠΑΣΟΚ γιατί είναι φυσικό η δράση να προκαλεί αντίδραση και να απομακρύνει κάθε σκέψη για συνεργασία των δύο αυτών πολιτικών χώρων».

Τέλος ο αντιπρόεδρος της Βουλής, υποστήριξε ότι η επιλογή των μνημονίων από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου το 2010 ήταν πατριωτικό καθήκον κι έπρεπε να στηριχθεί από όλα τα κόμματα, ενώ επίσης εκτιμά ότι το ΚΙΝΑΛ ακολουθώντας τον δρόμο της 3ης Σεπτέμβρη, μπορεί να αποτελέσει τον κορμό μιας νέας προοδευτικής παράταξης.

Loading