Και δεύτερη έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis

Και δεύτερη έρευνα της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της αναφοράς του εισαγγελέα Αγγελή σε σχέση με “παράτυπους” χειρισμούς της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

propoli

Μετά την αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα» των δυο αναφορών του πρώην επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου,  έδωσε εντολή για πλήρη έρευνα των καταγγελιών. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα.

Σε αυτή την αναφορά η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει ότι ο κ. Αγγελής σε ημέρες που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Αντικείμενο  της νέας έρευνας ( σσ η πρώτη αρχειοθετήθηκε) είναι το σύνολο των χειρισμών της εισαγγελίας Διαφθοράς στην έρευνα για τη Novartis, με βάση τις αναφορές του κ. Αγγελή που είχε υποβάλλει την παραίτηση του διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξαγόταν  η έρευνα για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις αναφορές Αγγελή, η κυρία Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μόνο όμως για στις διαρροές προς τον Τύπο σχετικά με το περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, όπου ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI για την  υπόθεση της Novartis.

Loading