Κακλαμάνης: «Να μπλοκάρουμε τη διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ»

Ακόμη και «αν η συμφωνία η συμφωνία κυρωθεί στην Ελληνική Βουλή και τα Σκόπια μπουν στο ΝΑΤΟ, θα αναζητήσουμε κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να μπλοκαριστεί η διαδικασία στην ΕΕ μέχρι να προσαρμοστεί στα δικά μας πιστεύω..», τονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στο Έθνος.

propoli

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στην περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν κυρωθεί από τη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την ψηφίσει ως κυβέρνηση.

Αντ’ αυτού, θα προχωρήσει σε «διαπραγμάτευση από μηδενική βάση», γεγονός που «φοβούνται οι άσπονδοι φίλοι μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ» και «συνεχώς πιέζουν τους Σκοπιανούς για το “ναι”».

«Εκπλήξεις» στα ψηφοδέλτια προαναγγέλλει ο Ν. Κακλαμάνης

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Νικήτας Κακλαμάνης, επικεφαλής της Επιτροπής της ΝΔ για τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια, δηλώνει ότι «είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες» και προαναγγέλλει «εκπλήξεις» στις 13 περιφέρειες, που θα ανακοινωθούν έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Παράλληλα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών σχολίασε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, υποστηρίζοντας πως ανταποκρίνεται σε διαχρονικό αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι το 2007, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, είχε εισηγηθεί τη μεταφορά του ΦΑΠ στην Αυτοδιοίκηση, επιτυγχάνοντας καθολική αποδοχή των συνέδρων στην Κυλλήνη.

Loading