INTIME

Καλά κρατούν οι «σειρήνες» των πρόωρων εκλογών

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Με τις «σειρήνες» των πρόωρων εθνικών εκλογών να ήχησαν και πάλι, στην αξιωματική αντιπολίτευση σήμανε εκλογικός συναγερμός, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο «πυρήνας» των στενών του συνεργατών είναι απόλυτα πεπεισμένοι πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει τον πολιτικό κόσμο προκηρύσσοντας βουλευτικές εκλογές πριν τη λήξη της θητείας του.

propoli

Η συζήτηση κορυφώθηκε μετά την φράση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα», αν και ο ίδιος είχε φροντίσει νωρίτερα να υποστηρίξει πως κατά την πεποίθησή του «δεν θα έχουμε εκλογές τον Μάιο».

Λαμβάνοντας τα μηνύματα, η Πειραιώς είναι έτοιμη για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών ακόμα και αυτήν την… Κυριακή, καθώς ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός… πολέμου. Στο μεταξύ συνεχίζεται και η διεύρυνση του κόμματος προς το κέντρο, με τις τελευταίες «μεταγραφές» να είναι των Τάσου Αβραντίνη και Τέλη Αϊβαλιώτη από την «Δράση».

Άλλες δυο μεταγραφές από την «Δράση»

Το πρωί της Τρίτης αμφότεροι συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή και αφού έδωσαν τα χέρια συμφωνήθηκε ο μεν Αβραντίνης να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Πειραιώς, ο δε Αϊβαλιώτης στον νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών.

«Η εξέλιξη αυτή ενισχύει ακόμη περισσότερο την ειλημμένη απόφαση διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας με προσωπικότητες και δυνάμεις του ευρύτερου μεταρρυθμιστικού χώρου. Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες των δύο στελεχών αποτελούν την απαρχή μια ευρύτερης συνεργασίας, καθώς ήδη από την περασμένη Κυριακή η Δράση ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση των οργάνων της για την αναστολή της κομματικής της λειτουργίας, προκειμένου να μπορούν τα στελέχη της να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τονίζουν πηγές της Πειραιώς.

Όλα έτοιμα για το ταξίδι Μητσοτάκη στη Μόσχα

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα. Εκεί θα έχει σειρά επαφών σε υψηλότατο επίπεδο καθώς θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ,  θα έχει γεύμα εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του ρωσικού κοινοβουλίου Βλάχισλαβ Βολόντιν.

Όπως τονίζουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, το ταξίδι αυτό έρχεται ως συνέχεια των συνομιλιών που είχε ο κ. Μητσοτάκης  με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάιο του 2016.

Loading