“Καλαματιανό” Τσίπρα κατά Μαρινάκη-Φέσσα!

“Καλαματιανός” Τσίπρα κατά Μαρινάκη-Φέσσα!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ευθεία επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη αναμένεται να εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης από την Καλαμάτα, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία.

Ο πρωθυπουργός θα παραλάβει από εκεί που το άφησε ο Νίκος Παππάς και με αφορμή τη σημερινή (Πέμπτη) ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Μαρινάκη θα τον κατονομάσει ως τον πραγματικό αρχηγό της ΝΔ, υπενθυμίζοντας τις δικαστικές του εκκρεμότητες, με τελευταία αυτή που προέκυψε χθες για τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές μιλούν ακόμα και για στημένη συνέντευξη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Real FM, σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο την “ξαφνική” ευφράδεια του κ. Μαρινάκη και το ότι δεν βιντεοσκοπήθηκε η συνέντευξη όπως πράττει συνήθως ο Νίκος Χατζηνικολάου όταν φιλοξενεί στο στούντιό του κάποια σημαίνουσα προσωπικότητα.

Ο κ. Τσίπρας, πάντως, δεν πρόκειται να τοποθετηθεί μόνο σε βάρος του κ. Μαρινάκη, αλλά και του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, για όσα είπε ο τελευταίος για τις επιπτώσεις της μακρόσυρτης προεκλογικής περιόδου στην ελληνική οικονομία.

Από το Μαξίμου υποστηρίζουν πως ο κ. Φέσσας ταυτίζεται ουσιαστικώς με τη ρητορική της ΝΔ, αλλά και διαψεύδεται από την πραγματικότητα, αφού η χώρα μας έχει επιστρέψει στις αγορές, δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και το τρέχον έτος αναμένεται να κλείσει με αναπτυξιακούς ρυθμούς- ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία.

Θα δεσμευτεί για αφορολόγητο

Υπήρξε, μάλιστα, η σκέψη να βγει και δελτίο Τύπου κατά του ΣΕΒ στο οποίο θα επισημαινόταν, ανάμεσα σε άλλα, πως δεν εκπροσωπεί όλους τους επιχειρηματίες και βιομηχάνους της χώρας, ιδίως εκείνους της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι διάκεινται θετικότερα προς την κυβέρνηση.

Αποφασίστηκε, όμως, να μιλήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Καλαμάτα κατά του ΣΕΒ και υπέρ των εργαζόμενων, χρησιμοποιώντας ως επιχειρήματα υπέρ του πρόσφατα μέτρα όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η προστασία από αδικαιολόγητες απολύσεις.

Παραλλήλως, ο κ. Τσίπρας θα δεσμευτεί για μη μείωση του αφορολόγητου, ενώ μετά από το Πάσχα θα ανακοινωθεί η λήψη νέων φιλολαϊκών μέτρων, όπως η μείωση του φορολογικού συντελεστή του 22% στο 20% και η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, τα οποία αποτελούσαν αρχικώς αντίμετρα στην περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου.

Loading