Τις απόψεις του για τις πολιτικές εξελίξεις ανέπτυξε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
«Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα κλίμα εσωστρέφειας, αυτό που παρατηρώ εγώ και μέσα από την συμμετοχή μου στα πράγματα τα αρκετά τελευταία χρόνια, είναι ότι αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, έχει μια εικόνα αρραγούς ενότητας, αλλά και ουσία αρραγούς ενότητας. Δεν υπάρχει τίποτα που να θολώνει αυτή την εικόνα. Το στίγμα το δίνει ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και είναι ακριβώς ένα στίγμα ενότητας. Και ο στόχος είναι ένας, να μπορέσει να υπάρξει μια πολιτική αλλαγή όσο γίνεται πιο γρήγορα και να μπορέσουμε να πάμε σε μια κανονικότητα όσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας, με κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο Σ. Καλαφάτης, σε σχέση με το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια για το εσωτερικό κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα χαρακτήρισε ως «παράδοξο το γεγονός ότι βλέπουμε ότι στο κυβερνών κόμμα και όχι στο αντιπολιτευόμενο, που έχει πολύ μεγάλες επιδράσεις σε οποιαδήποτε εσωκομματική διένεξη, να γίνονται πράγματα που μας ανησυχούνε. Δηλαδή, βλέπετε ότι έγινε χθες στη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο».
Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση σε σχέση με τον διάλογο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τον οποίον ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε όσους μετείχαν στα συλλαλητήρια ως ακροδεξιούς, ο Σ. Καλαφάτης, δήλωσε ότι «ο κύριος Τσίπρας, συνεχίζει να κάνει αρνητικά ρεκόρ από την θέση του πρωθυπουργού. Τον κύριο Τσίπρα τον κρίνουμε με τον θεσμικό του ρόλο, και πολύ περισσότερο όταν ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται σε fora ή σε ομιλίες με ηγέτες ξένων χωρών, οφείλουμε να τον κρίνουμε ακόμα περισσότερο αυστηρά. Είναι απαράδεκτο το γεγονός. Ανεξαρτήτως αν γίνεται δημοσίως σε συνέντευξη Τύπου, ή σε μια συζήτηση όπως αυτή που έγινε προχθές, ο πρωθυπουργός να απαξιώνει και να προσβάλλει με βάναυσο τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν».
Από την πλευρά του έκανε λόγο παράλληλα και για «μυστικά και ντοκουμέντα που ενώνουν σε έναν παράξενο δεσμό, τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Καμμένο. Δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι δύο άνθρωποι χειρίστηκαν τις τύχες της Ελλάδος σε σχέση με το Σκοπιανό πχ, δηλαδή ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μέχρι πρότινος συνεργάτες του κυρίου πρωθυπουργού, αυτή τη στιγμή εκτίθενται στα μάτια του λαού και να μιλάνε για ενδεχόμενες οικονομικές συναλλαγές και για συκοφαντίες».
Ωστόσο, εκτιμώντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται τον κύριο Τσίπρα ως διαπραγματευτή επίλυσης των εθνικών θεμάτων», ο Σ. Καλαφάτης, διατύπωσε και τις ανησυχίες του, σε σχέση με την εξέλιξη των εθνικών θεμάτων. «Αν λάβει δε κανείς το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης σε κορυφαίο εθνικό θέμα και η κατάληξη αυτού του θέματος. Αυτό μας οδηγεί να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για το πως θα μπορέσουν να εξελιχθούν τα ελληνοτουρκικά».