Καλαφάτης για ΠΑΟΚ: «Είμαστε 100-0 υπέρ της κατασκευής νέου γηπέδου»

Καλαφάτης για ΠΑΟΚ: «Είμαστε 100-0 υπέρ της κατασκευής νέου γηπέδου»

«Είμαστε 100-0 υπέρ της κατασκευής της νέας Τούμπας. Και, βέβαια,τίποτα δε χαρίζεται στον ΠΑΟΚ», είπε σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλαφάτης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Γίνεται το αυτονόητο, από πλευράς κυβέρνησης, καθώς υπάρχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο από τον Α.Σ. ΠΑΟΚ», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει»,  βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της ανέγερσης νέου γηπέδου στην Τούμπα.

«Ώριμο σχέδιο, ένα στολίδι για την πόλη»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης «πρόκειται για ώριμο σχέδιο που θα φέρει στην πόλη μας ένα σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών γήπεδο, ένα στολίδι για τη Θεσσαλονίκη. Ένα έργο από το οποίο θα κερδίσουμε, όχι μόνο οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τον  τρόπο και το χρόνο που ενήργησε η κυβέρνηση», όπως και για ποιον λόγο  «ενώ η κυβέρνηση, ως τώρα, αρνούνταν την παραχώρηση του συγκεκριμένου  χώρου και ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα, τώρα την παραχωρεί δωρεάν.

Τι άλλαξε; Υπάρχει πολιτική πίεση; Υπάρχει θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης της αγάπης των οπαδών για την ομάδα τους»; Αναρωτήθηκε, ακόμη, για ποιον λόγο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν νομοθέτησε πρώτα, στα θερινά τμήματα της Βουλής, ώστε να ανακοινώσει στη συνέχεια την παραχώρηση της έκτασης χωρίς κωλύματα.

Αναφορά στο ΕΧΣ

Θύμισε πως υπάρχει το θεσμικό εργαλείο, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (ΕΧΣ),  το οποίο θεσπίστηκε το 2014, επί υπουργίας του στο ΠΕΚΑ. «Είναι το ίδιο εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσει η ΔΕΘ για τη δημιουργία νέου  εκθεσιακού κέντρου. Μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες που προώθησα  έγιναν βήματα, δημιουργήθηκε το νομικό πλαίσιο που βοηθούσε τις αθλητικές εγκαταστάσεις όλων των ομάδων, όλης της χώρας, οριζόντια.

Είναι ένα φιλοεπενδυτικό θεσμικό πλαίσιο, που μεγιστοποιεί την  αξιοποίηση των χώρων που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες ενός γηπέδου  για εμπορικές χρήσεις –και όχι μόνον. Λύσαμε τότε το πρόβλημα,  τουλάχιστον πολεοδομικά, οικοδομικά, για όλα τα γήπεδα. Υπάρχουν πλέον πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες να αξιοποιηθούν εμπορικά οι αθλητικές
εγκαταστάσεις, για να έχουν έσοδα ουσιαστικά από τους ίδιους τους  πολίτες και να μην στηρίζονται τόσο πολύ από το κράτος, ή από τον δήμο», πρόσθεσε.
Ζήτησε, τέλος, από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, να προχωρήσει
άμεσα στις ρυθμίσεις που απαιτούνται από πλευράς της, ώστε να
ολοκληρωθεί το έργο, το ταχύτερο δυνατόν.

Loading

Play