Καλαφάτης: «Δεν μπορείτε με νερό μισό δράμι να γλυκάνετε το πέλαγο»
INTIME

Καλαφάτης: «Δεν μπορείτε με νερό μισό δράμι να γλυκάνετε το πέλαγο»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Καλαφάτης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του για τον Προϋπολογισμό.

«Μην προσπαθείτε, φεύγοντας, να κάψετε τα σπαρτά και να τινάξετε τις γέφυρες…. Δεν μπορείτε με μια μονοκοντυλιά να διαγράψετε όσα διαπράξατε. Δεν μπορείτε, με νερό μισό δράμι, να γλυκάνετε το πέλαγο», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ.

Παράλληλα, μίλησε για «το έγκλημα του 2015», οι συνέπειες του οποίου υπήρξαν επώδυνες, ενώ υποστήριξε ότι χωρίς αυτό ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός θα ήταν το 2015.

«Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα το 2015 υπέστη τεράστια ζημιά. Και η ζημιά αυτή δεν προήλθε ούτε από λάθος ούτε από αυταπάτη. Προήλθε από έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση αρνείται το κόστος που επέφερε το έγκλημα του 2015. Επαναστατεί όταν ο Ρέγκλινγκ υπολογίζει τη ζημιά στα 100 δισ. ευρώ. Υπάρχουν ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές, που μιλούν για κόστος 35 δισ. ευρώ. Υπάρχουν επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν την αλήθεια. Μόνο από το κλείσιμο των τραπεζών χάθηκαν 40 δισ. Έχασαν 15 δισ. ευρώ οι μικρομέτοχοι και άλλα 25 δισ. το ελληνικό Δημόσιο. Το Χρηματιστήριο Αθηνών απαξιώθηκε και έχασε το 45% της αξίας του. Η οικονομία βυθίστηκε ξανά στην ύφεση και μέσα σε τρία χρόνια χάθηκε εθνικό εισόδημα 26 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες -και ιδίως οι ασθενέστεροι- φορτωθήκαμε επιπλέον μέτρα λιτότητας 10 δισ. ευρώ».

«Καρφιά» σε Αλέξη Τσίπρα

«Περηφανεύεται ο πρωθυπουργός ότι το καλοκαίρι του ’15 έσωσε την κατάσταση διότι είχε καθαρό μυαλό. Και ποιος την πήγε την κατάσταση ως εκεί; Ποιος πήγαινε τη χώρα εκτός Ευρωζώνης; Ποιος έλεγε στην Αγία Πετρούπολη ότι “θα ανοιχτεί σε καινούργιες θάλασσες, για να φτάσει σε νέα λιμάνια”;», ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Καλαφάτης.

Τέλος, αναρωτήθηκε: «Γιατί, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα, ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό”’; Γιατί, δύο μέρες αργότερα, βουλευτής των ΑΝΕΛ διακήρυσσε πως ο στρατός είναι έτοιμος να τροφοδοτήσει την αγορά με τρόφιμα και φάρμακα; Τι σημαίνει η ομολογία Λαφαζάνη ότι είχε καταθέσει σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή; Τι σημαίνουν οι αποκαλύψεις του Γ. Βαρουφάκη για τη συζήτηση της πρότασης δημοψηφίσματος και εξόδου από ευρώ που έκανε ο Σόιμπλε; Τι σημαίνουν οι αποκαλύψεις του Αμερικανού συντονιστή του “Plan X” για προετοιμασίες εξόδου από το ευρώ, για εμπλοκή του στρατού, για τυπογραφεία εκτύπωσης δραχμής; Τι σημαίνει, προπάντων, η ομολογία του πρωθυπουργού ότι έψαχνε συναλλαγματικά αποθέματα, που είναι -όπως έλεγε- αναγκαία για την επιστροφή στη δραχμή;».

Loading

Play