Καμένοι υπουργοί πριν τους “κάψει” η φωτιά

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο Μαξίμου με την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής κι όχι μόνο για τον προφανή λόγο της απώλειας δεκάδων ανθρώπινων ζωών.

Την ώρα που το μεγάλο τους άγχος ήταν αν θα παρευρίσκονταν η Άνγκελα Μέρκελ κι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πανηγυρική εκδήλωση για την έξοδο από τα μνημόνια στην Πνύκα στα τέλη Αυγούστου, προέκυψαν οι δεκάδες νεκροί της πυρκαγιάς για να τους χαλάσουν τις γιορτές και τις παράτες.

Αυτός που, πάντως, μένει αναλλοίωτος σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό είναι ο ανασχηματισμός, ο οποίος αναμένεται να είναι τόσο σαρωτικός όσο κι άμεσος!

Αυτό σημαίνει ότι όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν- δεν θα είναι και λίγες- είχαν ήδη αποφασιστεί από τον Αλέξη Τσίπρα και δεν θα αποτελούν άμεση συνέπεια της (σχεδόν) εκατόμβης νεκρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός είχε ήδη αποφασίσει να “ανασχηματίσει” τους υπουργούς που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας κριτικής για τους χειρισμούς υποθέσεων φυσικών καταστροφών.

Πέραν, δηλαδή, των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα αντιστοίχως, ο κ. Τσίπρας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος και με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του οποίου οι άστοχοι και καθυστερημένοι χειρισμοί κατά το περσινό ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ” δεν έχουν ξεχαστεί από το Μαξίμου.

Κι αν τον έχει κρατήσει ακόμα στην θέση του το ισχυρό εκλογικό του πελατολόγιο- είναι πρώτος βουλευτής στη Β’ Αθηνών- αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα, ιδίως όταν ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θεωρείται ο τελευταίος αυτής της κυβέρνησης και με τον πρωθυπουργό να επιθυμεί να κατεβεί στην προεκλογικού κούρσα με τα καλύτερά του “άλογα”.

Νέοι κι άφθαρτοι

Πέρα από την αντικατάσταση προσώπων που για διάφορους λόγους έχουν απογοητεύσει την ελληνική κοινωνία, ο κ. Τσίπρας θέλει ο επικείμενος ανασχηματισμός να έχει κι ένα άρωμα διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά μέσω κατά βάση άφθαρτων εκπροσώπων της προκειμένου να δοθεί και η σαφής αντίστιξη με ό,τι το παρωχημένο εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ.

Η περιγραφή που μας δίνεται για τα χαρακτηριστικά τους είναι αυτή νέων και στην ηλικία ανθρώπων οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν ελάχιστη ή πολύ περιπτωσιακή σχέση με την ευρύτερη κομματική πολιτική.

 

Loading