INTIME

Γ. Καμίνης: «Λυπηρή η αποχώρηση Βενιζέλου»

«Λυπηρό γεγονός» χαρακτήρισε την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον Flash Radio 99,4, στην εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά» και τον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

propoli

«Θα κριθούν οι επιλογές όλων μας και βεβαίως και της κυρίας Γεννηματά», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι τάζει «λαγούς με πετραχήλια».

Αναφερόμενος στην τοποθέτησή του στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καμίνης δήλωσε αρχικά:  «Πρόκειται για μία μεγάλη ευθύνη, την οποία αποδέχτηκα με χαρά. Η κ. Γεννηματά με αιφνιδίασε την προηγούμενη εβδομάδα, μου έκανε την πρόταση, τη δέχτηκα και έτσι εξελίχθηκε η υπόθεση. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού…».

Ερωτηθείς για την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο κ. Καμίνης σχολίασε: «Ούτε καρατόμηση είναι, ούτε εκδίωξη. Η κ. Γεννηματά έκανε μία γκάμα προτάσεων στον κ. Βενιζέλο, εκείνος δεν τις δέχτηκε και δήλωσε ότι ο ίδιος αποχωρεί».

«Θα κριθούν οι επιλογές όλων μας και βεβαίως και της κυρίας Γεννηματά, η οποία είναι η επικεφαλής. Πέραν τούτου, έχουμε μπροστά μας έναν προεκλογικό αγώνα, ενώ αυτά τα γεγονότα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι λυπηρό γεγονός η αποχώρηση του κ. Βενιζέλου, γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πάρα πολλά και έχει ακόμη πολλά να προσφέρει και στην παράταξη και στη χώρα. Ωστόσο, τώρα έχουμε αυτήν την εκλογική μάχη, προχωράμε μπροστά και πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά», πρόσθεσε.

Ο ρόλος των τοπικών οργανώσεων και η εσωστρέφεια

Εξηγώντας από πού πηγάζει η αισιοδοξία του ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Καμίνης ανέφερε: «Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, εγώ έζησα τις οδυνηρές συνέπειες να συμπέσουν οι ευρωεκλογές με τις τοπικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, είναι ένα κόμμα με πολύ γερές ρίζες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος είναι γεμάτες από στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία μοιραία έτρεχαν για τη δική τους εκλογή και έθεσαν εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα τις ευρωεκλογές. Τώρα που τα τοπικά μας στελέχη είναι ελεύθερα να εργαστούν για τον προεκλογικό αγώνα των εθνικών εκλογών, έχουμε ένα πολύ ισχυρό οργανωτικό “όπλο” στα χέρια μας, που δεν το είχαμε στις ευρωεκλογές».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, ο κ. Καμίνης σχολίασε: «Εμείς κρατήσαμε τις δυνάμεις μας, αφότου για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την αναμέτρηση του Νοεμβρίου του 2017, είχαμε περάσει μία περίοδο εσωστρέφειας».

Μάλιστα, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων θέλησε να υποβαθμίσει τα περί νέας εσωστρέφειας μετά την αποχώρηση Βενιζέλου και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είχαμε παραιτήσεις ανθρώπων των οποίων τιμώ την επιλογή, αλλά -τολμώ να πω ότι- δεν πρόκειται για στελέχη πρώτης γραμμής. Αυτό θα δημιουργούσε μία εσωστρέφεια. Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει για όλους μας και κοιτάμε μπροστά».

«Ο κ. Τσίπρας τάζει ανερυθρίαστα»

Ο κ. Καμίνης, εξάλλου, δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:

«Υπάρχει κόσμος ο οποίος έχει σιχαθεί αυτά τα φαινόμενα… Ειδικά το χθεσινό φαινόμενο του κ. Τσίπρα, να μας επαναλαμβάνει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά στην Αθήνα, ανερυθρίαστα, χωρίς να ντρέπεται για όλες τις υποσχέσεις που καταπάτησε και να υπόσχεται πάλι λαγούς με πετραχήλια! Ο κόσμος, πλέον, δεν τρώει κουτόχορτο. Αυτή η πόλωση (μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) λοιπόν, έχει και τα θετικά της, γιατί υπάρχει κόσμος που μας βλέπει όπως ακριβώς είμαστε: Μία δύναμη ευθύνης και σταθερότητας για αύριο, όταν προκύψει το μετεκλογικό σκηνικό».

Παράλληλα, καυτηρίασε τη χρήση του όρου «Προοδευτική Συμμαχία», διερωτώμενος «Τι προοδευτικό έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;» και αντιπαραβάλλοντας το κυβερνών κόμμα με ιστορικά στελέχη της Αριστεράς που «ήταν πρωτόκολλα σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν εξευτέλιζαν την αξιοπρέπεια του κόσμου».

«Κοινωνικό κράτος δημιούργησε σε μεγάλο βαθμό το ΠΑΣΟΚ. Κοινωνικό κράτος σημαίνει κοινωνικές δομές. Όχι να τυλίγουμε μέσα σε ψηφοδέλτια μερικά χαρτονομίσματα, δίκην ελεημοσύνης και να έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας, ενώ μας προειδοποιεί η Κομισιόν για τις επώδυνες συνέπειες ενός νέου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, και να τάζει αυτά που τάζει. Όλα αυτά ούτε προοδευτικά είναι, ούτε συντηρητικά… Φαυλότητα είναι!», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Loading