Καμίνης: «Πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ»

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής έκανε γνωστή ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, διευκρινίζοντας πάντως ότι «αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμένα».

propoli

Μιλώντας στο «OPEN», σημείωσε ότι ως δήμαρχος παραδίδει «μια πόλη που έχει πια θεμέλια. Και δεν είναι μόνο το πλεόνασμα, είναι ότι έχουμε φέρει συνολικά αυτά τα οκτώ χρόνια – είναι ρεκόρ όλων των εποχών, μακράν – 140-150 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκούς πόρους. Όταν εμείς παραλάβαμε, παραλάβαμε μέσα στην κρίση. Παραδίδουμε τώρα έναν δήμο απολύτως καθαρό, με έργα, πόρους και πρόγραμμα.

Αν δεν βοηθήσει η κεντρική εξουσία με τις διαδικασίες και με μια κανονική και ριζική αποκέντρωση, ποτέ δεν θα μπορούμε να μιλάμε στη χώρα για μια αυτοδιοίκηση όπως πρέπει» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Γιώργος Καμίνης χαρακτήρισε ως «πρώιμη» τη συζήτηση. «Αυτά θα τα δούμε όταν έλθει η ώρα. Προς το παρόν, εμείς ως σοβαρή πολιτική δύναμη θα πρέπει να έχουμε έναν ισχυρό προγραμματικό λόγο, να πείσουμε τους πολίτες για αυτά που προτείνουμε για τη χώρα.

Και με βάση αυτό το πρόγραμμα, εάν χρειαστεί να γίνει συνεργασία, εάν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα κρίνουμε όταν θα έλθει η ώρα. Εγώ θέλω οι άνθρωποι που θα έλθουν να ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής να ξέρουν γιατί θα το ψηφίσουν. Εγώ πιστεύω ότι κάθε τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι ανεδαφική» υπογράμμισε.

Για την έκρηξη έξω από τον Ναό

Με αφορμή την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι η Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη, «κι αυτό επιβεβαιώνεται και από την άνοδο του τουρισμού η οποία φέτος για δεύτερη χρονιά σπάει το ρεκόρ όλων των εποχών. Βέβαια, θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο καλή.

Θα σας πω γιατί δεν είναι: Γιατί μην ξεχνάμε ότι και η αστυνομία είναι τμήμα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να προχωρήσουμε και εκεί σε κάποιες πολύ σοβαρές τομές, που σημαίνει καλοί υπάλληλοι, καλοί αστυνομικοί να επιβραβεύονται, να αξιολογούνται, όπως βεβαίως και οι υπηρεσιακές μονάδες.

Τολμώ να πω ότι με τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί υπάρχει ανοχή στην πολιτική βία. Κακώς. Πιστεύω, λοιπόν, εν μέρει ότι είναι μια πολιτική επιλογή. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει και μια κρίση διοικητική μέσα στο αστυνομικό σώμα, που θέλει κι αυτό μια μεγάλη μεταρρύθμιση» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Loading