Καμίνης: «Σκοπός του “Κλεισθένη” η εκβιαστική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στις ρυθμίσεις που περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “Κλεισθένης I”.

propoli

Ο κ. Καμίνης μίλησε στην ημερίδα του Κινήματος Αλλαγής «Αλλάζουμε το κράτος – Δυναμώνουμε την Αυτοδιοίκηση», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει έναν ουσιαστικό σκοπό: Να εκβιάσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως μέσα από την καθιέρωση ενός αλλοπρόσαλλου εκλογικού συστήματος. Αλλού εισάγει απλή αναλογική για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, αλλού πλειοψηφικό».

«Οι παλινωδίες θα δημιουργήσουν ένα γίγαντα με πήλινα πόδια»

Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι «αυτές οι παλινωδίες σε πολλούς δήμους θα δημιουργήσουν ένα γίγαντα με πήλινα πόδια» εννοώντας «τον δήμαρχο που θα χαίρει μεν ευρείας λαϊκής νομιμοποίησης, καθώς θα εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία, θα πρέπει όμως να διαχειριστεί την εξουσία του, συναλλασσόμενος διαρκώς με ένα κατακερματισμένο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα έχει εκλεγεί κάθε καρυδιάς καρύδι, αφού το νομοσχέδιο δεν προβλέπει καν ένα μίνιμουμ ποσοστό για την εκλογή ενός συνδυασμού».

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ κατέληξε ως εξής: «Μία ριζική αποκέντρωση θα αποδώσει μόνον όταν συνοδευτεί και από μια ριζοσπαστική αλλαγή στη δημόσια διοίκηση εν γένει. Αλλαγή που έχει πια συγκεκριμένο όνομα: αξιοκρατία, η οποία προϋποθέτει την αξιολόγηση! Αξιολόγηση των υπηρετούντων στο δημόσιο και αξιολόγηση των υπηρεσιακών μονάδων».

Loading