INTIME

Καμμένος: «Αν δεν μονιάσουμε μεταξύ μας θα μας φάνε οι αριστεροί»

Περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ίδρυση του νέου κόμματος στα δεξιά, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρός του, Δημήτρης Καμμένος.

propoli

Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε ότι ο νέος φορέας, θα σέβεται τους θεσμούς και ότι θα είναι δεξιός. «Δεν είναι κεντρώο το νέο κόμμα. Εμείς λέμε ότι για το καλό του τόπου θα πρέπει να κινηθούμε δεξιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επίσης αποκάλυψε ότι «μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθεί το όνομα» ενώ πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Τάκης Μπαλτάκος έχουν «παίξει μπάλα» στην πολιτική και στο χώρο της δεξιάς παράταξης και έχουν αρκετή εμπειρία. Επιπλέον υπογράμμισε ότι πέρα από τον ίδιο που θα κατέχει τη θέση του προέδρου και τον Τ. Μπαλτάκο που θα αναλάβει γενικός γραμματέας «θα μετέχουν και άλλα πρόσωπα που προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσιμα».

Επιπλέον αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνεργασίες, ο Δ. Καμμένος τόνισε «πως με τα κόμματα στα δεξιά υπάρχουν επαφές, όχι όμως και με τους ακραίους τύπους της Χρυσής Αυγής», για να συμπληρώσει πως «αν δεν μονιάσουμε μεταξύ μας, θα μας φάνε οι αριστεροί. Η αριστερά, έχει αριστερή ατζέντα. Την είδαμε ποια είναι. Π.χ. ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το Κράτος, μόνο δημόσια Πανεπιστήμια ή υπέρ του ασύλου».

Τέλος, ο πρόεδρος του νέου κόμματος υπογράμμισε ότι στόχος και βασική προτεραιότητα του νέου κόμματος είναι το θέμα της Μακεδονίας, για το οποίο θα ζητηθεί δημοψήφισμα που θα αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και ξεκαθάρισε ότι δεν δημιουργείται νέο κόμμα προκειμένου να αποτελέσει «προνομιακό» συνομιλητή του  Κυριάκου Μητσοτάκη.

Loading