INTIME

«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τον Οκτώβριο»

Τον κώδωνα του κινδύνου για μία ενδεχόμενη μεγάλη σε διάρκεια προεκλογική περίοδο έκρουσε ο Πάνος Καμμένος. Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως εάν η διαφορά στις ευρωεκλογές είναι μικρή, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προκηρύξει άμεσα εκλογές ή, εναλλακτικά, να η χώρα να κυβερνηθεί έως τον Οκτώβριο από κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

propoli

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Καμμένος στο Open, εξάλλου, τα εθνικά θέματα «έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα» και μάλιστα «σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα είναι μαζί μας».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην Κύπρο, κίνηση που, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ισοδυναμεί με «Αττίλα 3», ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι «μπορεί να μην κάνουν τη γεώτρηση μέσα στα οικόπεδα για να ενοχλήσουν τις εταιρείες και τις χώρες, αλλά θα την κάνουν εκεί που θα περάσει ο EastMed». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αυτό μπορεί να αποτραπεί μέσω της κινητοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού άμυνας και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η απειλή του Ερντογάν

«Για να μη φοβίσουμε τον κόσμο, δεν λέμε ότι θα γίνει κάποια πολεμική ενέργεια, αλλά ο Ερντογάν απειλεί με 4.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες από απέναντι. Αν αφήσει 2.000 βάρκες αύριο το πρωί σε ένα νησί, αυτό είναι πολεμική πράξη», εξήγησε ο κ. Καμμένος, ενώ πρόσθεσε πως «ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στέλνει στην περιοχή αεροπλανοφόρο και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σκηνικό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εξηγώντας: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου: αν πάμε σε προεκλογική εκστρατεία μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ζημιά. Το κράτος έχει διαλύσει».

Ο κ. Καμμένος, λοιπόν, ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών ή τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «θα πρέπει ο κ. Τσίπρας, αν η διαφορά είναι μικρή, να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, είτε να ζητήσει για εθνικούς λόγους και μέχρι τον Οκτώβριο να μην πάμε σε κομματική αντιπαράθεση, να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με “πέντε στάνταρ” που θα συμφωνήσουμε», ενώ «πιθανώς σε αυτή μπορεί να μην είναι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας».

Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Καμμένος εξέφρασε το φόβο ότι «κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «πρώτα απ’ όλα οι κινήσεις αυτές με τον Κουφοντίνα και η παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφυλακιστεί ένα στέλεχος της 17Ν ενοχλούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ» και «δεύτερον όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν».

Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να προχωρήσει και η διακρατική συμφωνία που έχει υπογραφεί με το Ισραήλ, ενώ είπε ότι «ο κύριος σύμμαχός μας είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μεσογείου. Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Η Ευρώπη είναι οι δηλώσεις της κ. Μογκερίνι και του κ. Γιούνκερ».

Loading