«Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα»

Αίσθηση προκάλεσε μία φράση της ομιλίας που έκανε ο Πάνος Καμμένος σήμερα (Τρίτη 5 Ιουνίου 2018) στα Ψαρά, αποδίδοντας τιμές στους ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων ηρωικών ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα.

propoli

Η ομιλία εκφωνήθηκε σε σημερινή  τελετή στα Ψαρά, που αποτελούν το επίκεντρο των εκδηλώσεων για το «Μέγα της Θαλάσσης Κράτος» και διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Για το σκοπό αυτό η πυραυλάκατος Μυκόνιος παρέλαβε από την Ύδρα τη λήκυθο με την καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη και από τις Σπέτσες το οστεοφυλάκιο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, ενώ το πλήρωμα της φρεγάτας Κανάρης παρέλαβε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τη λήκυθο όπου φυλάσσεται η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη. Τα ιερά κειμήλια μεταφέρθηκαν σήμερα στα Ψαρά με την ομώνυμη φρεγάτα για την πραγματοποίηση της κεντρικής εκδήλωσης. Στην τελετή παρέστη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

«Είμαστε σε μια στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ» είπε ο ΥΕΘΑ σε μια αποστροφή της ομιλίας του.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πλοία του στόλου θα καταπλεύσουν σε διάφορα λιμάνια την Παρασκευή 8 Ιουνίου –μετά το τέλος της εν εξελίξει άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού Καταιγίς– και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, με την επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εν πλω στο Σαρωνικό κόλπο.

Loading