Καμουφλάρουν τη δυσαρέσκεια οι «κομμένοι» στη ΝΔ

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Την ανάγκη φιλοτιμία κάνουν οι «κομμένοι» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να… καμουφλάρουν τη δυσαρέσκεια τους.

propoli

Μπορεί στη ΝΔ να καυχιόνται ότι έκαναν πράξη το σύνθημα περί ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού, ιδίως από τη στιγμή που έξι στους δέκα υποψήφιους βουλευτές είναι νέα πρόσωπα τα οποία δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν δοκιμαστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του μητρώου στελεχών έμεινε εκτός ψηφοδελτίων.

Από αυτούς μόλις 43 υποψήφιοι συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια, ενώ πολλοί άλλοι που μέχρι πρότινος είχαν πάρει το «πράσινο» φως ή πίστευαν ότι είχαν το τελικό «οκ» της Πειραιώς, αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν το ονοματεπώνυμό τους να μην βρίσκεται στις σχετικές λίστες που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Τρανό παράδειγμα είναι ο Χρίστος Βλαχοκώστας. Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας επιμόρφωσης και αξιολόγησης στελεχών του κόμματος θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί να είναι ένας από τους υποψηφίους στη μονοεδρική των Γρεβενών. Η απουσία του ονόματός του προκάλεσε αίσθηση, δεδομένου ότι είχε δραστηριοποιηθεί πολιτικά εδώ και καιρό στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι γνωστό, ότι μετά από προτροπή, είχα εκφράσει και εγώ το ενδιαφέρον μου ως υποψήφιος για τη μονοεδρική των Γρεβενών. Αν και με προέτρεψαν να κινηθώ πολιτικά εδώ και ένα χρόνο και να δημιουργήσω και γραφείο, ενημερώθηκα πριν από λίγο ότι δεν είμαι τελικά μια από τις επιλογές του Προέδρου. Σέβομαι την τελική άποψη που δικαιωματικά έχει, αλλά στην περίπτωση των Γρεβενών οφείλω να εκφράσω τη διαφωνία μου με το σχήμα των υποψηφίων, όπως αυτό επιλέχτηκε. Σημασία φυσικά έχει πρωτίστως η άποψη της κοινωνίας της περιοχής μας που θα κρίνει συνολικά τις επιλογές» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Από τις παραπάνω προτάσεις κρατήστε τη φράση «αν και με προέτρεψαν να κινηθώ πολιτικά εδώ και έναν χρόνο…».

Μητρώο υποψήφιων… υποψήφιων βουλευτών

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην περίπτωση του οικονομολόγου Γιάννη Παπαγεωργίου στην Ά  Θεσσαλονίκης. Προέρχεται από το μητρώο στελεχών και τον τελευταίο χρόνο πορευόταν ως υποψήφιος βουλευτής.  «Ήθελα να δώσω και έναν ακόμα αγώνα: αυτόν των Εθνικών Εκλογών. Για να συμβάλω και εγώ στη μεγάλη προσπάθεια ανόρθωσης της Ελλάδας. Αυτόν τον αγώνα, όμως δεν θα τον δώσω ως υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης για λόγους που υπερβαίνουν τις δικές μου δυνάμεις. Αλλά στη ζωή μου έμαθα να συνεχίζω, να μην σταματώ. Ακόμη και στα δύσκολα. Έτσι, θα είμαι “παρών” ως ένας απλός στρατιώτης, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αυτής της παράταξης στην οποία πιστεύω βαθιά». Στη δική του περίπτωση κρατήστε στη φράση «για λόγους που υπερβαίνουν τις δικές μου δυνάμεις…»!

Το ίδιο και στη Β΄ Θεσσαλονίκης με τον Κώστα Ευθυμίου, ο οποίος επίσης προέρχεται από το μητρώο στελεχών.  Μάλιστα, στη σελίδα του στο Facebook ανάρτησε σκίτσο και έγραψε: «ο ικανός θέλει να κερδίζει στο γήπεδο, ο ανίκανος δεν θέλει τον ικανό στο γήπεδο».

Μια από τα ίδια και στο Κιλκίς με τον Κώστα Γιαννόπουλο. Ενώ πριν από λίγες ημέρες του ζήτησαν τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε να είναι υποψήφιος βουλευτής, τελικά βρέθηκε και αυτός εκτός ψηφοδελτίου. «Από την πρώτη στιγμή σεβάστηκα όλες τις καταστατικές διαδικασίες του κόμματος της ΝΔ και αυτό θα κάνω και τώρα .Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του νόμου Κιλκίς θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους» έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

 

Loading