Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ώστε τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που έχουν περάσει σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να μετεγγράφονται στην αντίστοιχη σχολή ή τμήμα που είναι πλησιέστερα στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους ή στο ΑΕΙ-ΤΕΙ που ήδη φοιτά κάποιο από τα αδέλφια τους, κατέθεσε ο Θεόδωρος Καράογλου.
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ καλεί επίσης τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της μοριοδότησης για τις εγγραφές των πολύτεκνων φοιτητών από τα δυο μόρια που ισχύει σήμερα, στα έξι μόρια.
Μέσω της ερώτησης ο κ. Καράογλου στηλιτεύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να στηρίξει εμπράκτως την ελληνική οικογένεια, τη μόρφωση των παιδιών και ουσιαστικά το μέλλον της πατρίδας μας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νόμος περί μετεγγραφών των φοιτητών που ανήκουν σε πολύτεκνες οικογένειες και ο οποίος λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα επί 32 συνεχή χρόνια. Μάλιστα το παραπάνω δικαίωμα είχε παραχωρηθεί ως δημογραφικό κίνητρο με το άρθρο 3 του ν. 860/1979. Ωστόσο ο νόμος καταργήθηκε, ενώ παράλληλα το δημογραφικό άρχισε να αποτελεί καίριο ζήτημα για τη χώρα.
Το οξύμωρο είναι ότι ενώ σε βάθος χρόνου ο αριθμός των φοιτητών που παίρνουν μετεγγραφή αυξάνεται διαρκώς, εν τούτοις οι πολύτεκνοι αποτελούν μόλις το 14% του συνολικού αριθμού.
Όπως επισημαίνει ο κ. Καράογλου: «Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση στήριξης του θεσμού της πολύτεκνης οικογένειας σε μια περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται σε όλα τα επίπεδα, με το δημογραφικό να αποτελεί πλέον μείζον εθνικό θέμα. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας δημογραφικής κατάρρευσης, με τις γεννήσεις να μειώνονται συνεχώς, τον πληθυσμό να γερνάει, τους νέους να φεύγουν στο εξωτερικό. Εν μέσω όλων αυτών των συνθηκών και της οικονομικής κρίσης, οι πολύτεκνες οικογένειες έφτασαν στο σημείο να συγκαταλέγονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», τονίζει μεταξύ άλλων.