Στις εξελίξεις που αφορούν το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Δράμας, Χρήστος Καραγιαννίδης.
Όσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τις οικίες βουλευτών που υπερψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως στη Δράμα, τις Σέρρες και την Κατερίνη, ο Χ. Καραγιαννίδης, εκτίμησε ότι «σε έναν μεγάλο βαθμό οι επιθέσεις γίνονταν από την υποδαύλιση του δημόσιου λόγου και του εθνικιστικού μίσους. Από τη στιγμή που λείπει αυτό δε φορτώνεται ο κόσμος με τέτοιους μύθους, ανοησίες και σιγά-σιγά καταλαγιάζει».
Παράλληλα, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, ο βουλευτής Δράμας, συμπλήρωσε ότι «όσο ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η προσωπική του ζωή ή οικογενειακή του ζωή και η οικονομία βελτιώνεται, τόσο η ατζέντα θα αλλάζει».
Για την πλειοψηφία στη βουλή
Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία που έχει σχηματιστεί στη βουλή, και το πόσο αυτό αναμένεται να επηρεάσει τη διαδικασία ψηφοφορίας νομοσχεδίων, ο Χ. Καραγιαννίδης, τόνισε ότι «η πλειοψηφία θα μπαίνει πάντοτε στη βάση της ψηφοφορίας δε το συζητώ. Αυτό συμβαίνει ξέρετε σε άλλες 16 τουλάχιστον χώρες της Ευρώπης, κυβερνήσεις, μειοψηφίας, ή κυβερνήσεις συνεργασίας, ή κυβερνήσεις μικρής πλειοψηφίας, μπορούμε να πάμε και έτσι. Δεν βλέπω κάποιον κραδασμό ή κάποια ασάφεια».
«Τέσσερα χρόνια τώρα, γιατί έχουν συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια από τον Γενάρη του 2015, έχουμε περάσει τόσα κύματα, που νομίζω ότι όλα αυτά τα προβλήματα έχουμε αποδείξει ότι και μπορούμε να τα επιλύσουμε και έχουμε και μια σταθερότητα στη πορεία της κυβέρνησης. Όσο πατάμε τη κοινοβουλευτική και συνταγματική νομιμότητα, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας προσάψει τίποτα», συμπλήρωσε στην συνέχεια.
Όσον φορά τον τομέα της χάραξης της εσωτερικής πολιτικής, με αφορμή την στήριξη του Τσίπρα στην ηγεσία του Μαδούρο στη Βενεζουέλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι σε «μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι μέσα σε 3-4 θεσμικούς διεθνής φορείς όπως είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ο ΟΗΕ, δεν είναι μια χώρα που είναι έξω από τον παγκόσμιο χάρτη και μπαίνουμε απλώς μέσα για να τους βλέπουμε. Άρα υπόκειται σε περιορισμούς, σε δεσμεύσεις, σε καταναγκασμούς, σε υποχρεώσεις κλπ. Άρα δεν είναι πολύ εύκολο να κηρύξουμε τον σοσιαλισμό σε μια χώρα, εδώ στην Ελλάδα, και να πούμε ξαφνικά δε μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στη γειτονιά μας και στην παγκόσμια σκηνή. Συμπαρατασσόμαστε ή όχι με την αμερικάνικη πολιτική έχει να κάνει με το τι εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της χώρας».
Για την οικονομία
Στον τομέα της οικονομίας, ο Χ. Καραγιαννίδης, υποστήριξε ότι «η χώρα κάνει τα πρώτα της βήματα σε πράγματα που έπρεπε να γίνουν προδεκαετιών. Για παράδειγμα, ξεκινήσαν το κτηματολόγιο και έχουμε φτάσει περίπου στο 50% των δασικών χαρτών του δασολογίου. Ξέρετε ότι δεν μπορεί καμία χώρα αν δεν έχει αυτά τα δεδομένα, ως υπαρκτή κατάσταση να μπορεί να κάνει επενδύσεις ή να προγραμματίσει στρατηγικά πράγματα».
Από την άλλη πλευρά, σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης «θα μπορούσε να υπάρξει όσο δεν θα ήταν φόβητρο και πολιτική εκμετάλλευση από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Αν μπορέσει να υπάρξει μια τέτοια αξιολόγηση, προφανώς πρέπει να υπάρξει. Αλλά θα πρέπει να είναι μια αξιολόγηση που δεν θα είναι φόβητρο για τους εργαζόμενους ούτε αιτιολογία για να γίνουν απολύσεις».