Κατάθεση Σπίρτζη στη συζήτηση της αγωγής της Taxibeat σε βάρος του Λυμπερόπουλου

Κατάθεση Σπίρτζη στη συζήτηση της αγωγής της Taxibeat σε βάρος του Θύμιου Λυμπερόπουλου του ΣΑΤΑ.

propoli

Η Taxibeat ζητά από το Πρωτοδικείο να επιδικαστεί σε βάρος του Θ. Λυμπερόπουλου αποζημίωση 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας. Σύμφωνα με την αγωγή, ο εναγόμενος Θύμιος Λυμπερόπουλος «έχει προχωρήσει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ειδήσεις, που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώσει του ότι τα από μέρους του διαδοθέντα είναι πλήρως αναληθή». Μεταξύ των δηλώσεων που αποδίδονται στον πρόεδρο του ΣΑΤΑ είναι και ο ισχυρισμός ότι από το 2011 η Taxibeat φοροδιαφεύγει, λειτουργεί παράνομα και διατηρεί offshore σε νησιά, όπου και καταλήγουν τα έσοδα της εταιρείας.

Δεκάδες αυτοκινητιστές προσήλθαν σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Παρόντες ήταν τόσο ο ιδρυτής της Taxibeat, Νίκος Δανδράκης, όσο και ο εναγόμενος πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Υπέρ Λυμπερόπουλου ο Σπίρτζης

«Είναι καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαίσιο και σε αυτό το μέτρο κινήθηκε», ανέφερε στην κατάθεση του ο κ. Σπίρτζης.

Στην κατάθεση του ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, υποστήριξε: «Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγελόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα».

Ανέφερε βέβαια ο υπουργός ότι δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρχών.

«Πριν την ψήφιση του Νόμου 4530/2018 – είπε – υπήρχε νομική αταξία, κενό νόμου και παράβαση νόμου, καθώς σε ορισμένα επαγγέλματα είχαμε καταστρατήγηση τιμής».

Απ΄ την πλευρά της η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat μίλησε για αναληθή δημοσιεύματα όπου μεταξύ άλλων γινόταν λόγο για φοροδιαφυγή και φορολογικούς παραδείσους. Όπως υποστήριξε «η εταιρία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές, ενώ δεν καταβάλλει φόρο εισοδήματος καθώς είναι ελλειμματική».

Για τα επίμαχα δημοσιεύματα, είπε:

«Μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Τα αναληθή δημοσιεύματα και ο δημόσιος λόγος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 είχε σαν αντίκτυπο όχι αναμενόμενη αύξηση στα έσοδα του τελευταίου τριμήνου που είναι το καλύτερο. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες όπως την πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρω».

Προσωπικά για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο η μάρτυρας της ενάγουσας υποστήριξε ότι: «ακολουθεί αναχρονιστικά πρότυπα. Δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε. Θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν από 20 χρόνια».

Loading