Καταγγελία Καράογλου: Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ οι δήμοι Θέρμης, Θερμαϊκού

Την κατάργηση μεγάλου αριθμού δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν περιοχές των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού καταγγέλλει ο Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

propoli

Συγκεκριμένα, στο δήμο Θέρμης, σύμφωνα με καταγραφή της συχνότητας των δρομολογίων κατόπιν έντονων διαμαρτυριών των πολιτών, προκύπτει ότι από τα 48 ημερήσια δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής «67» έχουν καταργηθεί τα 18, ενώ τις ώρες αιχμής (08:30 – 15:00) η μείωσή τους αγγίζει ακόμη και το 50% των αρχικών δρομολογίων.

Όπως τονίζει ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια αναστάτωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και φυσικά την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία τους, καθώς τόσο στο δήμο Θέρμης, όσο και στο δήμο Θερμαϊκού κατοικούν εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται από άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Μέσω της ερώτησής του, ο κ. Καράογλου ρωτά τον υπουργό:

-εάν υπάρχει απόφαση της ΟΣΕΘ Α.Ε. για τον επανασχεδιασμό και τη μείωση των δρομολογίων που εξυπηρετούν τους δυο παραπάνω δήμους

-και σε ποιες ενέργειες προβλέπεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί η τακτική αστική συγκοινωνία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Loading