Κατεβάζει τους τόνους για Ιβάν Σαββίδη ο Ζ. Ζάεφ

Να κατεβάσει τους τόνους –μετά τον πάταγο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του περί χρηματοδότησης από Έλληνες επιχειρηματίες που εξυπηρετούν τα ρωσικά συμφέροντα υποκινούμενης βίας στην πΓΔΜ ενόψει του δημοψηφίσματος για την ονομασία της– επιχείρησε σήμερα με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ.

propoli

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας, ο πρωθυπουργός της δεν πρόκειται να στείλει έγγραφα στις ελληνικές αρχές, εάν θελήσουν να διερευνήσουν την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες στον «Έλληνα επιχειρηματία ρωσικής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη», καθώς «πρόκειται για δηλώσεις ατόμων που δεν επιβεβαιώνονται και δόθηκαν σε καταθέσεις τους στην αστυνομία».

«Αυτές τις καταθέσεις τις έδωσαν μετά τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών μπροστά στο κοινοβούλιο άτομα της ομάδας χούλιγκαν “Komiti” (σ.σ. οπαδοί της Βαρντάρ Σκοπίων). Επιλέγω να κάνω αυτό το σχόλιο για να στείλω ένα μήνυμα: πρέπει να οικοδομούνται φιλίες, και όχι να δημιουργούνται αιτίες για εχθρότητα. Η “Μακεδονία” έχει ήδη δώσει ένα παράδειγμα οικοδόμησης καλών σχέσεων, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε ο Ζάεφ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επισήμανε, πάντως, ότι πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη γείτονα, πέρα από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και στο NATO.

Loading