Κατρούγκαλος: «Δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις»

Δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις γιατί ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός και πετυχαίνουμε τους στόχους των πλεονασμάτων». Τάδε έφη Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

propoli

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων, ενώ μίλησε και για το ασφαλιστικό.

«Ο ασφαλιστικός νόμος προέβλεπε ότι η προσωπική διαφορά θα παραμείνει. Ένα χρόνο μετά το ΔΝΤ ήρθε με εκβιασμό λέγοντας ότι επειδή ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός και δεν θα πιάσετε τα πλεονάσματα πρέπει να κόψετε τη διαφορά. Αυτά τα δύο διαψεύστηκαν. Δεν υπάρχει λόγος να περικοπούν οι συντάξεις ούτε μέσα στη συμφωνία υπάρχει δέσμευση για αυτό.

Κανείς δεν δικαιούται να είναι υπερήφανος με το ύψος των συντάξεων σήμερα αλλά αυτό αντανακλά την πραγματική οικονομία. Αυτό για το οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι ότι αλλάξαμε ένα τοπίο άναρχο με κανόνες που ευνοούσαν τους ευνοημένους».

«Δε θα έκανα κάτι διαφορετικό»

Ο κ. Κατρούγκαλος όμως μίλησε και για το ασφαλιστικό σύστημα και για το αν θα άλλαζε κάποια πράγματα, με τον ίδιο να είναι απόλυτος.

«Οχι, δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό στο ασφαλιστικό. Στο θεσμικό κομμάτι θα μείνει γιατί έγινε με δική μας πρωτοβουλία. Δεν εννοώ τις περικοπές του ΕΚΑΣ, αυτές ήταν κακές, αλλά τις ψήφισε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

 

 

 

Loading