Κεδίκογλου: «Κακιά και επικίνδυνη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ως «κακιά και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, που αφορά την ονοματολογική συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου.

propoli

Από την πλευρά του, κατήγγειλε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «με την πρώτη φορά Αριστερά, μειώθηκε και όλη αυτή η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, που αντί για τρεις ημέρες που ήταν πάντα, την κόψανε στις δύο μέρες», τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη διότι «προφανώς δεν θέλουν να μιλήσουν πολλοί βουλευτές».

Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα

Όσον αφορά την κόντρα που σημειώθηκε στην βουλή, ανάμεσα στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κεδίκογλου, σημείωσε ότι «υπήρξε μια σαφέστατη καταγγελία (σσ από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη) σε αυτόν τον τραγέλαφο που ζούμε με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το διαζύγιο οπερέτα, η κοροϊδία των πάντων. Φυσικά δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτά».

Παράλληλα, κατηγόρησε και τον προσφάτως αποχωρήσαντα από την κυβέρνηση κ. Π. Καμμένο, ότι κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «φρόντισε να μας χρεώσει, βάζοντας τα F-16 να πετάνε πάνω από το πεντάγωνο την ώρα που έφευγε».

Για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο κ. Κεδίκογλου, αναφορικά με τις εκτιμήσεις του για το τι μέλλει γενέσθαι με την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, εξέφρασε την ελπίδα του «μέχρι και την τελευταία στιγμή ένας από τους πρόθυμους χρήσιμους, να αντιληφθεί το βάρος της ιστορίας. Δυστυχώς η καρεκλολαγνεία που τους χαρακτηρίζει δεν μου επιτρέπει να έχω βάσιμες ελπίδες».

Τέλος, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, κατήγγειλε ότι «έχουμε μια κυβέρνηση που στηρίζεται από μια ισχνή πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όμως πάει να δεσμεύσει τη χώρα σε αυτά τα καταστροφικές επιλογές. Κάνουμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε».

Loading