Την άποψη ότι «συμφωνία των Πρεσπών δε μπορεί να σταθεί χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών (151), παρ’ ότι μπορεί να είναι σύμφωνος ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα», εξέφρασε στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Ως προς τη χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «ως Νέα Δημοκρατία θέλουμε να υπάρχουν καθαρές λύσεις και η χθεσινή διαδικασία δεν κατέληξε σε καθαρή λύση. Οι 151 τους οποίους κατάφερε να συγκεντρώσει η κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης, είναι βουλευτές που αυτή τη στιγμή παραμένουν στα κόμματά τους, όπως οι δύο των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια εικόνα ότι είναι κυβέρνηση κουρελού».
Παράλληλα, όσον αφορά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε για τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.
«Την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών, ενδεχομένως να δούμε μια άλλη σύνθεση πλειοψηφίας. Αυτό δεν είναι καθόλου καλό όσον αφορά την σταθερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Ο Μητσοτάκης θα στραφεί σε συνεργασίες με κόμματα»
Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στις δημοσκοπήσεις μετά τις τελευταία πολιτικά δρώμενα, ο κ. Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια, που εν ενεργεία αρχηγός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη πρόθεση ψήφου για καταλληλόλητα πρωθυπουργού είναι μπροστά από τον εν ενεργεία πρωθυπουργό. Όλα αυτά δείχνουν όχι μόνο ότι προσελκύουμε κόσμο που δεν είχε η Νέα Δημοκρατία στις προεκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και ότι πηγαίνοντας προς τις εκλογές μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων θα κινηθούν προς την αξιόπιστη λύση της Νέας Δημοκρατίας».
Ωστόσο ξεκαθάρισε, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και αυτοδυναμία να έχει, θα στραφεί προς συνεργασίες με κόμματα του δημοκρατικού τόξου που θα μπορούν να ενταχθούν σε ένα κοινό πλαίσιο».