INTIME

Κεφαλογιάννης σε Ζάεφ: «Το έθνος σου είναι ψεύτικο»

Δύο επιλογές «βλέπει» για τον Αλέξη Τσίπρα στις επικείμενες ευρωεκλογές ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στον Flash 99.4 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» με τους Θόδωρο Παπαδόπουλο και Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως οι δύο επιλογές του Αλέξη Τσίπρα στις ερχόμενες ευρωεκλογές, είναι οι εξής: «ή θα κάνει τη διαχείριση της ήττας του, διότι γνωρίζει ότι θα ηττηθεί όποτε και αν γίνουν, ή θα υποστεί μία στρατηγική ήττα. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει στην παλιότερη κατάστασή του, δηλαδή σε ποσοστά που μετρούσε όταν ξεκινούσε στον πολιτικό θώκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «εάν θέλει να κάνει μία ήττα που θα τη διαχειριστεί, τότε ο καλύτερος χρόνος γι’ αυτόν είναι να τις ανακοινώσει μαζί με τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές».

Σε ερώτηση για το πώς εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Κεφαλογιάννης απάντησε πως «κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα και νομίζω ότι αυτό είναι θετικό γιατί μπορούμε να καταλάβουμε τις προτεραιότητες στα θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο στον κόσμο. Αυτά πρέπει να ακούσουμε και να λύσουμε όσα μπορούμε από τα προβλήματα και να βγούμε από αυτήν την κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος», επισήμανε.

Και πρόσθεσε: «η Ευρώπη είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα ότι ουσιαστικά εφαρμόζουμε σε εθνικό επίπεδο κατά ένα μεγάλο ποσοστό 70-80% έχει ξεκινήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμείς έχουμε τις προτεραιότητές και θέλουμε να βάλουμε ψηλά αυτά που αφορούν τον κόσμο».

«Νιώθουν πικραμένοι οι Έλληνες με το Σκοπιανό»

Ερωτώμενος για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τις αντιδράσεις των Ελλήνων, ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ διαπίστωσε πως «βλέπει» μία αντίδραση σε όλη τη χώρα. «Νιώθουν πικραμένοι οι Έλληνες, έχουμε υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα: παραχωρήσαμε εθνότητα και γλώσσα που δεν υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας μία συζήτηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Η γλώσσα σου είναι ψεύτικη, όπως και το έθνος σου»

«Είχα την ευκαιρία να κάνω αυτό το διάλογο με τον Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους είπα τι σχέση έχετε εσείς με τη Μακεδονία και με τον Μέγα Αλέξανδρο; Και μου απάντησε… “εδώ και τέσσερις γενιές με ονομάζουν Μακεδόνα, τι θες να χάσω την ταυτότητά μου;”. Και του απαντώ: «για να βρεις τη δικιά σου ταυτότητα πρέπει να χάσουμε εμείς τη δική μας;». Και συνεχίζει ο κ. Κεφαλογιάννης: «του λέω όμως μετά, μιλά στη γλώσσα σου, ας μην μιλήσουμε αγγλικά, εγώ θα βάλω να σε ακούσω από τα ακουστικά. Ο Βούλγαρος θα σε καταλάβει, όπως και εγώ καταλαβαίνω τον Κύπριο, γιατί η γλώσσα σου είναι βουλγαρική με ελάχιστες προσθήκες από τη σερβική. Άρα η γλώσσα σου είναι ψεύτικη, το έθνος σου είναι ψεύτικο, είσαι ένα μόρφωμα το οποίο δημιούργησε ο Στάλιν τη δεκαετία του 30′ για γεωπολιτικούς λόγους», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Σε ερώτηση για το πώς οι ξένοι ευρωβουλευτές εκλαμβάνουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε πως δεν… δίνουν και ιδιαίτερη σημασία, τονίζοντας πως: «εγώ έχω δύο όπλα. Το ένα όπλο είναι η συνθήκη που υπογράψαμε με το ΝΑΤΟ αρχές δεκαετίας του 50′ που δίνει το δικαίωμα του βέτο και η άλλη με την Ε.Ε. δίνει που πάλι δίνει το δικαίωμα του βέτο. Άρα η Εθνική γραμμή είναι ότι εμείς μπαίνουμε σ’ αυτά. Οι άλλοι (σ.σ. Σκοπιανοί) θέλουν να μπουν στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Loading