Κικίλιας: «Αφετηρία νέου αλυτρωτισμού η συμφωνία των Πρεσπών»

Κικίλιας: «Αφετηρία νέου αλυτρωτισμού η συμφωνία των Πρεσπών»

Ως «πρόχειρη», «επιζήμια», και «αφετηρία νέου αλυτρωτισμού» χαρακτήρισε την συμφωνία των Πρεσπών, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Κικίλιας.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στη βόρεια Ελλάδα, ο κ. Κικίλας δήλωσε ότι ο «Τσίπρας είναι ο μόνος Έλληνας που δεν αγανακτεί με τις δηλώσεις του Ζάεφ», ενώ παράλληλα επιτέθηκε και στον Πάνο Καμμένο χαρακτηρίζοντάς τον «ένοχο», κατηγορώντας τον πως έμεινε «δήθεν» στην κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τα εθνικά ζητήματα της χώρας».

Παράλληλα, δήλωσε ότι αποτελεί «εθνικό στόχο» η μη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον πως «υποτίμησε τα εθνικά θέματα· υποτίμησε τον λαό του», προμηνύοντας ότι «θα πάρει την απάντησή του» στις επόμενες εκλογές.

Από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να έχει καμία προσωπική αντιπαράθεση τόσο με τον κ. Τσίπρα, όσο και με τον κ. Π. Καμμένο, παρά μόνο «πολιτικού» περιεχομένου. Ωστόσο τόνισε ότι, είναι τόσο «ντροπιαστικό» όσο και «προκλητικό» το γεγονός ότι ενώ «έβαλαν χέρι στα όσια και τα ιερά μας, μας κουνάνε και το δάχτυλο».

Ο κ. Κικίλιας, αποδόμησε το κυβερνητικό έργο που έλαβε χώρα καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας, σε όλους του τομείς όπως την «πολιτική προστασία» και το «προσφυγικό», ενώ κατακεραύνωσε και τον νόμο Παρασκευόπουλου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «προσωπικές εμμονές» που δεν τον αφήνουν να αποσύρει έναν νόμο ο οποίος έχει δημιουργήσει έντονο «πρόβλημα».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Politik περί ραγδαίας αύξησης της χορήγησης ελληνικών ιθαγενειών, ο κ. Κικίλιας, απάντησε πως «θυμίζει έντονα τις εκλογές του 2000», ενώ τάχθηκε υπέρ ενός «μέτρου» και μιας «λελογισμένης» χρήσης  της ιθαγένειας, που θα εξυπηρετούν τις περιπτώσεις που θα αποτελούν πραγματική ανάγκη.

Loading

Play