ΚΙΝΑΛ: «Η Βουλή δεν είναι παράρτημα του Μαξίμου»

Βέλη κατά του πρέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, εκτόξευσε ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

propoli

Όπως είπε, «έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει ότι σε θέματα κοινοβουλευτικών διαδικασιών και κανονισμού ο Π.τ.Β. κ. Βούτσης συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με το θεσμικό ρόλο που πρέπει να υπηρετεί».

«Στην υπόθεση της “διάσωσης” του Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένου, ενώ ο κ. Βούτσης δημοσία χθες ανήγγειλε την πρωτοβουλία του για την «ενίσχυση των κοινοβουλευτικών κομμάτων», ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας παρεμβαίνει κατά απαράδεκτο και αντιθεσμικό τρόπο και παραβιάζοντας τη διάκριση των εξουσιών ζητώντας του “να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ούτε κατά ένα σημείο στίξης”», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό θέτει τα εξής ερωτήματα στον κ. Βούτση:

1. «Τι είναι η Βουλή και η Επιτροπή Κανονισμού; Παράρτημα του Μαξίμου για να δέχεται εντολές του Πρωθυπουργού;

2. Τελικά τι ισχύει; Είχε αποφασίσει να κάνει αλλαγές στον κανονισμό και υπάκουσε την τελευταία στιγμή στην εντολή του Πρωθυπουργού, κάτι που παραβιάζει την συνταγματική τάξη;

3. Έχει καταλάβει ο κ. Βούτσης ότι με τον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενισχύονται τα άκρα και επωφελείται η Χρυσή Αυγή;».

«Στην χώρα υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ένας τρόπος υπάρχει για να σταματήσουν αυτά: Οι Εκλογές!», κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Loading