ΚΙΝΑΛ: Στα «κάγκελα» μετά το άνοιγμα Κρεμαστινού στον ΣΥΡΙΖΑ
INTIME

ΚΙΝΑΛ: Στα «κάγκελα» μετά το άνοιγμα Κρεμαστινού στον ΣΥΡΙΖΑ

«Θερμό» είναι το επεισόδιο που ξέσπασε στο ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού περί «διαλόγου όμορων χώρων» φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ και την αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ότι «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Σ’ ότι αφορά τις δηλώσεις του Δ. Κρεμαστινού στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο τελευταίος σημείωσε ότι «έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για ένα διάλογο δύο «όμορων χώρων» μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση» σημειώνοντας ωστόσο, ότι «πρέπει να επουλωθούν και τα τραύματα που υπάρχουν».

Τέλος, εκτίμησε ότι θα ήταν πολύ θετικό ο πρωθυπουργός να πάρει την πρωτοβουλία για μια καταρχήν ιδεολογική συζήτηση συμπληρώνοντας ότι «θα το ευχόμουν αλλά το βλέπω δύσκολο. Σε μια προεκλογική περίοδο δεν γίνονται αυτά, αλλά μακάρι».

Κωνσταντινόπουλος: «Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά!»

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διαφώνησε ανοικτά με την τοποθέτηση Κρεμαστινού και το έκανε με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος έγραψε στο Twitter:

«Η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές είναι απίστευτη. Αλλοιώνουν το κεντρικό μήνυμα, αδικούν την προσπάθεια όσων πιστεύουμε στην αυτόνομη πορεία της παράταξης. Λυπάμαι & ντρέπομαι πραγματικά».

«Δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας»

Σ’ ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δημήτρης Κρεμαστινός στις δηλώσεις του τόνισε ότι «δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμα το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω, όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ. Η Συμφωνία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα λέγεται το κράτος αυτό «Μακεδονία», η ονομασία θα είναι Βόρεια Μακεδονία, έχει όμως το μειονέκτημα –παρότι έχει γίνει ρηματική διακοίνωση πως η γλώσσα και η εθνότητα θα είναι όπως εμείς τα θέλουμε –  ότι αυτό δεν είναι σαφώς διατυπωμένο στο Σύνταγμα».

Για να προσθέσει πως «τα μισά Σκόπια –ίσως και παραπάνω η αντιπολίτευση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους, λένε ότι θα το αλλάξουν όταν γίνουν κυβέρνηση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Θα προκαλέσω ή θα προκληθεί στην ΚΟ συζήτηση σε αυτά τα πολύ βασικά θέματα για να ληφθεί μια σοβαρή απόφαση».

Loading

Play