ΚΙΝΑΛ: Το πλάνο για εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές

Θέση μάχης λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής ώστε να πετύχει τον στόχο για την τρίτη θέση στις εθνικές εκλογές – όποτε και αν γίνουν – και σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία να λάβει την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

propoli

Το ΚΙΝΑΛ ετοιμάζεται σε μερικές ημέρες να ανοίξει την αυλαία του συνεδρίου του με το σύνθημα «Ξανά μπροστά ή περιπέτειες».

Ο στόχος που θέτει είναι το ποσοστό 10%, προκειμένου ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς να έχει περίπου 30 βουλευτές στην επόμενη Βουλή.

Ο εκλογικός νόμος σε συνδυασμό με την εκτίμηση επιρροής του ΚΙΝΑΛ δίνει έδρες στην Α’ Αθηνών, τους τρεις τομείς της πρώην Β’ Αθηνών, τη Β’ Πειραιά, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Άρτα, την Αχαΐα, τη Βοιωτία, τη Δράμα, τα Δωδεκάνησα, την Εύβοια, την Ηλεία, το Ηράκλειο, την Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης, τα Ιωάννινα, το Κιλκίς, την Κοζάνη, τη Λακωνία, τη Λάρισα, την Ξάνθη, το Ρέθυμνο, τις Σέρρες, τη Φθιώτιδα,τη Φλώρινα και τη Χαλκιδική.

Εν τω μεταξεί, αναφορικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι τη θέση του επικεφαλής θα καταλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βέβαια αυτές οι πληροφορίες θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές, καθώς τοτε πρόκειται να ανακοινωθεί  και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελούν γρίφο για την κ. Γεννηματά καθώς μεν πρώτος έχει ήδη ανακοινώνει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης ενώ ο δεύτερος επιθυμεί την επάνοδό του στη Βουλή μέσω της Αχαΐας.

Το σίγουρο είναι ότι οι βασικοί «μνηστήρες» για την θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δηλαδή ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αποτελούν παρελθόν για το ΚΙΝΑΛ.

Προετοιμάζεται το ευρωψηφοδέλτιο

Η Φώφη Γεννηματά δε σταματά να συναντά υποψηφίους που θα επανδρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Στελέχη του κόμματος, έχουν δεσμευθεί ότι το 70% των υποψηφίων για την Ευρωβουλή θα έχει ανακοινωθεί πριν από το Συνέδριο της 30ης – 31ης Μαρτίου.

Από τους πρώτους υποψηφίους που ανακοινώθηκαν ήταν  ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν επί μήνες σε σχετικές συνεννοήσεις με την πρόεδρο του κόμματος.

Προς την ίδια κατεύθυνση οδεύει και ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, παρά τη συζήτηση που έγινε για επιστροφή του στην Ελλάδα, φαίνεται πως επιλέγει να παραμείνει στις Βρυξέλλες.

“New entry” στον κατάλογο των υποψηφίων ευρωβουλευτών, από χθες, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, μία επιλογή με μεγάλο συμβολισμό, αφού βρέθηκε στο Κίνημα Αλλαγής με ‘όχημα’ το Ποτάμι και επέλεξε να μείνει εκεί μετά την αποχώρηση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Εν τω μεταξεί πριν από λίγες μέρες η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε τρεις νέες υποψηφιότητες του ΚΙΝΑΛ για το ευρωψηφοδέλτιο

Πρόκειται για τους κυρίους Δημήτρη Ρολόγη, Ισμήνη Μώρου και Μένη Μαλλιώρη, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι με Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Loading