INTIME

ΚΚΕ: «Απαράδεκτος αποκλεισμός μαθητών εσπερινών σχολείων από τις Πανελλαδικές»

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε ο «απαράδεκτος αποκλεισμός μαθητών εσπερινών σχολείων από τις πανελλαδικές εξετάσεις», λόγω της αδυναμίας τους να πάρουν σχετική άδεια από τους εργοδότες τους.

propoli

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει την απουσία θεσμικού πλαισίου για την προστασία του δικαιώματος των εργαζόμενων μαθητών και καλεί το αρμόδιο υπουργείο να αναλάβει δράση αντί να «χύνει κροκοδείλια δάκρυα».

«Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο αποκλεισμό μαθητών εσπερινών σχολείων από τις πανελλαδικές εξετάσεις, εξαιτίας της άρνησης των εργοδοτών να τους δώσουν άδεια», σχολιάζει αρχικά το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η στάση των εργοδοτών διευκολύνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα θεσμικό πλαίσιο που να υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό για τους εργαζόμενους μαθητές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο που θα αντιμετωπίζει θετικά τους εργαζόμενους μαθητές».

«Το δίκαιο είναι οι μαθητές αυτοί να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη, που προβλέπονται για μαθητές που είχαν σοβαρό κώλυμα για να δώσουν πανελλαδικές. Αυτό πρέπει να εξασφαλίσει εδώ και τώρα το Υπουργείο Παιδείας και όχι να χύνει κροκοδείλια δάκρυα», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Loading