ΚΚΕ: Μειωμένος ΦΠΑ για όλα τα νησιά, χωρίς σύνδεση με το προσφυγικό

Προεκλογική χαρακτηρίζει την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ.

propoli

Παράλληλα, καλεί το λαό των νησιών να μην «παγιδευτεί από την προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», ενώ κάνει λόγο για «ψεύτικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ».

Η ανακοίνωση σημειώνει ακόμη ότι: «Όλοι τους έχουν ψηφίσει μαζί στο τρίτο μνημόνιο και έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ για την αύξηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο και υποκρίνονται γιατί φοβούνται την αγανάκτηση των νησιωτών».

Και συνεχίζει επιρρίπτοντας «μεγάλες ευθύνες στα κόμματα αυτά επειδή συνδέουν την αναβολή της αύξησης του ΦΠΑ με το Προσφυγικό και χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη λογική του οικονομικού αντισταθμίσματος «με την αποδοχή των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ, που μετατραπεί τα νησιά σε μόνιμο χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών».

«Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα, που όταν επιτεύχθηκε η ικανοποίησή του δεν υπήρχε Προσφυγικό. Είναι ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους και άλλων δυσμενών παραγόντων που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος ζητά να «καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ. Δραστική μείωση όλων των εισιτηρίων κατά 50%. Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια».

Loading