ΚΚΕ: Ο Λ. Μαχαιρίτσας θα μας συντροφεύει

«Ένας ακόμη σπουδαίος μουσικός δημιουργός έφυγε ξαφνικά από την ζωή, αφήνοντάς μας για συντροφιά τον πλούτο της δημιουργίας του» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, προσθέτοντας τα εξής:

«Όπως όλα αυτά τα χρόνια, από το ξεκίνημά του στη “Συντροφιά” μέχρι τη στιγμή που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, μας συντρόφευε με τη μουσική και τα τραγούδια του, θα συνεχίζει να μας συντροφεύει στις μικρές και μεγάλες στιγμές μας».

propoli

«Εγγονός του εκτελεσμένου, τον Απρίλιο του 1948, Βολιώτη αγωνιστή Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έδινε δυναμικό “παρών” και στο κίνημα, με όπλο του τη μουσική του, ρίχνοντας “κόκκινο στη νύχτα”. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμμετοχή του στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σε εκλογικές μάχες που έδινε το Κόμμα, με δηλώσεις στήριξης, αλλά και τη συμμετοχή του δυναμικά και ενεργά, όπως το 2006 που εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας, με το συνδυασμό του ΚΚΕ “Συμπαράταξη για την Αθήνα”» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του κόμματος, η οποία καταλήγει ως εξής: «Το ΚΚΕ τον αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading