INTIME

ΚΚΕ: «Φθηνό επικοινωνιακό κόλπο οι εξαγγελίες του Τσίπρα»

«Φθηνό επικοινωνιακό κόλπο», χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το νέο φορέα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

propoli

To KKE σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «… ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είδαν το “φως το αληθινό” δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, όταν επί 3 χρόνια συνεχίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίζοντας τους τομείς δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, διατηρώντας το υπάρχον νομικό πλαίσιο, αλλά και εντείνοντας την εμπορευματοποίηση σε δάση, αιγιαλούς, για χάρη των επενδύσεων». Εκτιμά δε ότι στόχος είναι η «επιτάχυνση των σχεδιασμένων, από χρόνια, αναδιαρθρώσεων στον τομέα της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης, που προβλέπουν τη μετατόπιση της ευθύνης από την ολοκληρωμένη δομή του κρατικού μηχανισμού στο όνομα του εθελοντισμού».

«Κουβέντα δεν είπε ο πρωθυπουργός για τον αναγκαίο αντιπυρικό σχεδιασμό, με κύριο βάρος στην πρόληψη, το διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή, που παραμένει ακέραιος και για την αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης, για τη δασική υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα», αναφέρει μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι μόνο το Πυροσβεστικό Σώμα απώλεσε από τους προϋπολογισμούς της τελευταίας δεκαετίας, αθροιστικά πάνω από 1 δισ. ευρώ.

«Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τις τραγωδίες που έχει βιώσει. Να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο για μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης των πληγέντων, αλλά και για μέτρα προστασίας της ζωής του», τονίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ.

 

Loading