«Κλειδί» ο Δανέλλης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο Σπύρος Δανέλλης φέρεται να είναι το πρόσωπο «κλειδί», που μπορεί να ξεκλειδώσει ή όχι την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο βουλευτής του Ποταμιού φέρεται να είναι αυτός με τον οποίο θα μπορούσε να «συμπληρώσει» ο Αλέξης Τσίπρας τις 151 ψήφους που χρειάζεται.

propoli

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες υπάρχει μία προσπάθεια από τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη, να πείσει το βουλευτή του να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν κατ’ ιδίαν το μεσημέρι της Δευτέρας (14/1), προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά το ζήτημα.

Ο Δανέλλης και η συνάρτηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο βουλευτής του Ποταμιού είχε αφήσει να εννοηθεί το τελευταίο διάστημα, ότι εάν η ψήφος εμπιστοσύνης συνδεθεί με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών,-με την οποία ο ίδιος συμφωνεί, τότε θα την υπερψηφίσει, καθώς θα είναι «θέμα αρχών» για εκείνον.

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωράκης θα επιχειρήσει να τον πείσει να μην ψηφίσει υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία

Η γραμμή του κόμματος, εξάλλου, προβλέπει «όχι» στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και κατά συνείδηση ψήφο στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Λεπτές ισορροπίες

Τα… κουκιά είναι μετρημένα και οι ισορροπίες ιδιαιτέρως λεπτές. Συνεπώς, η στάση που θα κρατήσει ο κ. Δανέλλης θεωρείται κομβικής σημασίας και δεν αποκλείεται να είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον της παρούσας κυβέρνησης και κατ’ επέκταση και της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

Loading