Κοραντζόπουλος: Άλλο είπε και άλλο εννοούσε ο Μπαρμπαρούσης

Την πεποίθηση πως «όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έλεγε «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» εννοούσε «προσοχή στις Πρέσπες, έχετε τα μάτια σας στις Πρέσπες» εξέφρασε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο δικηγόρος του βουλευτή, Παναγιώτης Κορταντζόπουλος.

propoli

«Όταν λένε «τα κεφάλια στις Πρέσπες» ποιο είναι το νόημα της αρνητικής νοηματοδότησης που δίνει οποιοσδήποτε κατά αυθαίρετη ερμηνεία;» αναρωτήθηκε ο επιπροσθέτως και σημείωσε ότι «δεν επιχείρησε απόπειρα φυσικής βίας μην το παρερμηνεύσουμε σε τέτοιο σημείο».

Σύμφωνα πάντα με τον συνήγορο του βουλευτή το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή έλαβε υπερβολική έκταση καθώς όπως εξήγησε «έγινε καταχρηστική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής Μπαρμπαρούση».

“Έξαρση θυμικού τα περί πραξικοπηματικών ενεργειών”

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν ο βουλευτής έχει μετανιώσει για την ομιλία του, ο Π. Κοραντζόπουλος υπογράμμισε πως «στη νομική επιστήμη το «μετανιώσει» έχει διάφορες νομικές ερμηνείες, χρήσεις και αποτελέσματα… Αυτό που λέει ο άνθρωπος είναι «ανακαλώ τις ατυχείς δηλώσεις». Είναι πιστός στον όρκο του, αυτή είναι η δήλωσή του, κι είναι ενσυνείδητη».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπαρμπαρούση «σκέψη περί πραξικοπηματικών ενεργειών δεν υπήρχε στο μυαλό του ούτε ως νοηματική σύλληψη… Έξαρση θυμικού ήταν, το υποστηρίζω και ο ίδιος το υποστηρίζει».

Loading