Κουίκ: «Ματώνω για τη Μακεδονία, αλλά στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που παρέλαβε τη βουλευτική έδρα μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

propoli

Ο Τ. Κουίκ μιλώντας σε ρ/σ, έδωσε εξηγήσεις γιατί άλλαξε άποψη και από σφοδρός πολέμιος κάθε ιδέας συμβιβασμού με τα Σκόπια, τελικά στηρίζει την κυβέρνηση που υπέγραψε και εφαρμόζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κληθείς να σχολιάσει τις «έξαλλες δηλώσεις» που έκανε παλιότερα για την ελληνική Μακεδονία, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι άλλαξαν οι συνθήκες και η γεωπολιτική. Αλλά δεν εξήγησε ούτε ποιες συνθήκες άλλαξαν ούτε ποια γεωπολιτική κατάσταση άλλαξε άρδην στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Όταν μιλώ για τη Μακεδονία, μιλώ πολύ σοβαρά»

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει, αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις», είπε ο κ. Κουίκ.

Όταν ρωτήθηκε, δε, για τα βίντεο από την προεκλογική περίοδο του 2015, όταν κατηγορούσε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ότι είχε δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για τη Μακεδονία, φωνάζοντας «ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, τη Θράκη, όλα» και προσθέτοντας «μιλάω για τη Μακεδονία και όταν μιλάω για τη Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά»… απάντησε:

«Δεν αρνούμαι όσα έλεγα στις προεκλογικές περιόδους. Δεν αρνούμαι τα λεγόμενά μου. Αλίμονο. Επαναλαμβάνω ότι τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατιωτικά στην περιοχή των Βαλκανίων».

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Όλα δείχνουν ότι και ο Τέρενς Κουίκ οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά είναι, άλλωστε, όσα δήλωσε για τον πρωθυπουργό, ότι δηλαδή «σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά και εμένα αυτό με ικανοποιεί».

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να σας πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά, και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη, σας λέω και ημερομηνία», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ορθάνοιχτο να πολιτευθεί και αυτός με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο

Υποστήριξε, τέλος, ότι τις τελευταίες 15 ημέρες είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να του πει ότι με την ορκωμοσία του δεν θα δήλωνε ανεξαρτητοποίηση και θα παρέμενε βουλευτής των ΑΝΕΛ, όμως στάθηκε αδύνατον.

Και προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν θα δήλωνε ανεξάρτητος: «Ακριβώς γιατί -ξέρετε κάτι;- μπορεί να με έδιωξαν με τον τρόπο που με έδιωξαν και μάλιστα χειροκροτώντας όρθιοι στο Εθνικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο από τους ΑΝΕΛ και με αυστηρά λόγια και με χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν όλους αυτούς τους μήνες, αλλά καθώς θα έκλεινε η πόρτα του σπιτιού πίσω, ενός σπιτιού που έχτισε με πολύ κόπο ο Καμμένος, που έβαλα όμως και εγώ πολλά λιθαράκια μέσα, δεν θα το γκρέμιζα»…

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου

Με αφορμή την ορκωμοσία του Τέρενς Κουίκ ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην βουλευτή του αλλά και κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι ο πρόσφατα ορκισθείς βουλευτής, ο οποίος παρέλαβε την έδρα του Θ. Παπαχριστόπουλου, ορκίστηκε χωρίς να υπάρχει τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης από το κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Προσθέτοντας ότι πριν από αυτή προχώρησε και ο Νίκος Βούτσης στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. «Ορκίστηκε χωρίς καν τυπική επιστολή ανεξαρτητοποίησης, ως οφείλει στο κόμμα που εξελέγη», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταλήγοντας ότι «ούτε ο Παττακός» δεν έκανε κάτι αντίστοιχο.

Η ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ συνοδεύεται μάλιστα και από ένα δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο ρεπόρτερ της ΥΕΝΕΔ Τέρενς Κουίκ είχε πάρει συνέντευξη από τους χουντικούς Παττακό και Ασλανίδη».

Ηδη εδώ και καιρό ο υφυπουργός Εξωτερικών ήταν κόκκινο πανί για τον Πάνο Καμμένο. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε πει ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος:

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούργια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν αφού τους διορίσαμε -χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις-κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι», είχε πει οργισμένος ο Πάνος Καμμένος.

Loading