Κουβέλης: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Το δικό του μήνυμα φρόντισε να στείλει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης από τη Λάρισα, μιλώντας σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων κατά την επίσκεψη του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

propoli

«Η χώρα μας είναι μια ειρηνική χώρα που θέλει την προαγωγή της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με τις άλλες χώρες. Ταυτόχρονα δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά με σαφήνεια καταγράφονται και ορίζονται και από την συνθήκη της Λωζάνης και από την συνθήκη των Παρισίων αλλά και συνολικά από το διεθνές δίκαιο» τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός.

Ενώ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία υποστήριξε πως «ο Ερντογάν θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική διότι πιστεύει πως έτσι θα μπορέσει να ανοίξει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης, επιδιώκοντας να βρεθεί η Τουρκία κοντά στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ».

Πρόσθεσε δε πως «η επιθετική ρητορική της Τουρκίας, οι παραβιάσεις, αλλά και η παράνομη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας, διαμορφώνουν την ιδιαίτερη συνθήκη ενίσχυσης του αποτρεπτικού μηχανισμού της χώρας».

Τι είπε για Μπαλταδώρο και δύο στρατιωτικούς

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, τονίζοντας πως «το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συμπεριφοράς της Τουρκίας αναφορικά με τις παραβιάσεις» ενώ για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη υπογράμμισε πως «κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, ενώ εμείς εντείνουμε τις προσπάθειες μας σε διπλωματικό επίπεδο».

Χρησιμοποιώντας πιο σκληρή γλώσσα ο Φ. Κουβέλης τόνισε ότι η συμπεριφορά των τουρκικών αρχών σε σχέση με τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη «είναι απαράδεκτη που προσβάλει το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία ενέταξε στην πολιτική της ένα περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια απλή συνεννόηση».

Loading