INTIME

Κουβέλης: «Απροσδιόριστος ο χρόνος απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών»

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής στην οποία ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΕΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κράτησης των δύο στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές της Αδριανούπολης.

propoli

«Αυτή τη στιγμή, ουδείς μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη» τόνισε μεταξύ άλλων ο Φ. Κουβέλης και ενέταξε το γεγονός στην «απαράδεκτη» εθνικιστική ατζέντα του Ερντογάν ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

“Δεν θα σταματήσει η προκλητικότητα της Τουρκίας”

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης εκτίμησε ότι δεν θα σταματήσει η προκλητικότητα της Τουρκίας καθώς αυτό που επιδιώκει η ηγεσία της γειτονικής χώρας είναι να εξασφαλίσει πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα ώστε να είναι παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται σε καμιά περίπτωση και δεν μπαίνει σε καμιά λογική συζήτησης αναφορικά με τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως αυτά προκύπτουν από τις συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού.

Loading