Κουβέλης: Επιβεβλημένες οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες

«Εξήντα οκτώ χρόνια μετά τη εισαγωγή του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή από το 1951, οι αλλαγές που επήλθαν ήταν επιβεβλημένες» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης αναφορικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

propoli

«Αφενός γιατί στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αλλά έννομη τάξη συντελέσθηκαν σημαντικές αλλαγές που αφορούν και στη μορφολογία του εγκλήματος. Αφετέρου διότι έπρεπε να αντιμετωπισθεί η πληθώρα των παθογενειών του ποινικού συστήματος της χώρας. Οι διατάξεις των νέων Ποινικών Κωδίκων όχι μόνο δεν αναιρούν αλλά αντίθετα θωρακίζουν και ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών, την ποινική αξίωση της Πολιτείας και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουβέλης «Ειδικότερα, επέρχεται ο εξορθολογισμός του συστήματος ποινών και ισορροπείται η υπερβολική αυστηρότητα της απειλούμενης ποινής με την επιείκεια στην εκτέλεση της επιβαλλόμενης ποινής. Ουσιαστικά στους νέους Κώδικες, κυριαρχεί η αναγκαία φιλελεύθερη αντίληψη στο χώρο του Ποινικού Κώδικα».

Loading