Κουμουτσάκος: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο αυτή την πολιτική σχιζοφρένεια»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση στο θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, άσκησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

propoli

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει συγκεκριμένα μέτρα και αντίμετρα από τη Μόσχα, κρίνοντας από τις αντιδράσεις της Ρωσίας σε τέτοιες περιπτώσεις» ενώ πρόσθεσε πως «αν η Ρωσία εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, σημαίνει ότι θα ξεκινήσει μια χιονοστιβάδα εξελίξεων».

Εξάλλου, ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση για κρυφή διπλωματία τονίζοντας πως η ΝΔ δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τον τόσο σοβαρό κραδασμό στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, συμπληρώνοντας ότι «η τακτική της σιωπηλής και κρυφής διπλωματίας στο ζήτημα με τους Ρώσους, ακολουθήθηκε επίσης τόσο στη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και στη διαπραγμάτευση με την Αλβανία».

Επιπλέον εκφράζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «σε τέτοια σοβαρά γεγονότα παρέμβασης ξένων χωρών, πρέπει να υπάρξει αποφασιστική και αυστηρή απάντηση. Στόχος της Ελλάδας» είπε «πρέπει να είναι η διασφάλιση περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας για τα εθνικά της συμφέροντα και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης».

Τέλος μιλώντας για τη διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση ανέφερε πως υπάρχει παιχνίδι της ελεγχόμενης σχιζοφρένειας και πρόσθεσε ότι «με αυτή τη διάσταση απόψεων ήταν παρούσα η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Αυτή η φαρσοκωμωδία είναι η εικόνα της Ελλάδας εντός και εκτός συνόρων. Γι’ αυτό πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογές. Η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτή την πολιτική σχιζοφρένεια».

Loading