INTIME

Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία μπήκε μόνη της στο περιθώριο»

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που υπάρχουν για πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

propoli

«Πρέπει να δούμε αν στα πλαίσια της ενισχυμένης τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να εντάξουμε μια σειρά προϋποθέσεων, όπως σεβασμό στη δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, διεθνές δίκαιο και σχέσεις καλής γειτονίας» τόνισε συγκεκριμένα, ο Γ. Κουμουτσάκος μιλώντας στον ρ/σ news247.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Τουρκία μόνη της μπήκε στο περιθώριο και καταφεύγει σε πολιτική που γεννά εντάσεις, ενώ συμπλήρωσε πως ο «παράγοντας Τουρκία και το πως κινείται απασχολεί πολύ και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο τομέαρχης Εξωτερικών της ΝΔ τόνισε πως η θέση του κόμματος συνοψίζεται σε τέσσερις λέξεις: πλήρης ένταξη με την προϋπόθεση, την πλήρη συμμόρφωση, πλήρη συμμόρφωση για πλήρη ένταξη. Ερμηνεύω τη δήλωση Βέμπερ με αυτή τη λογική».

Ενώ για την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» από τη Ρωσία κατέληξε πως «δεν πίστευα ότι η Ρωσία δεν θα αναγνωρίσει και θα δημιουργήσει προβλήματα. Όποιος ξέρει το περιβάλλον του ΟΗΕ, ήξερε ότι η Ρωσία δεν θα έθετε εμπόδιο».

Loading