Κουρουμπλής: «Ας δεχθώ ότι υπήρχε μία μικρή καθυστέρηση»

Για τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και τις ενέργειες του Λιμενικού, μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real fm ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

propoli

«Ψάχνουν συνεχώς την ευρύτερη περιοχή, αυτό που κάναμε από τη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση, και με τους βατραχανθρώπους και με όλα τα μέσα μας. Χωρίς να θέλει να δικαιολογηθεί κανείς, το ανάγλυφο της περιοχής δεν επέτρεπε στα σκάφη να φτάσουν στην ακτή, έπρεπε να χρησιμοποιηθούν πολύ μικρά σκάφη, φουσκωτά, τα οποία αν τα δει κανείς σήμερα, έχουν πάθει όλα ζημιά. Είναι δύσκολη περιοχή.

Επτά παρά δέκα ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και αμέσως έσπευσαν εκεί σκάφη από το Λιμενικό. Δεν έχει στόλο, δεν είναι πολεμικό ναυτικό. Το Λιμενικό έχει ένα σκάφος στη Ραφήνα, ένα σκάφος στο Λαύριο, ένα σκάφος στην Εύβοια. Σε κάθε λιμεναρχείο έχει ένα σκάφος, μικρό, μεγάλο, παλιό κλπ. Όλα αυτά τα σκάφη πήγαν εκεί, οι βατραχάνθρωποι από τη μονάδα τους να πάνε εκεί, δεν πετάνε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα σκάφη έφτασαν μετά από μία ώρα και ξεκίνησε η επιχείρηση. Ήρθαν οι παντόφλες και θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε κόσμο και διαπιστώθηκε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών οι καπετάνιοι δεν αναλάμβαναν την ευθύνη και άλλαξε το σχέδιο. Έπρεπε οι άνθρωποι να μεταφέρονται στο λιμάνι της Ραφήνας. Ας δεχθώ ότι υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση, γιατί σας εξηγώ πως είναι το πράγμα, δεν είχαμε σκάφη εκεί που περίμεναν και δεν πήγαιναν. Δόθηκε εντολή στα σκάφη να πάνε αμέσως».

Loading