«Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη συνάντηση του με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση με ανάρτησή του στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

propoli

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Κουρουμπλής προέβη σε αυτή την κίνηση αφού πρώτα κατέβασε όλες τις φωτογραφίες του με τον Αμβρόσιο κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αίγιο και στη συνέχεια έκανε την απολογητική δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός ανέφερε:

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.
Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:
Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Δείτε την ανάρτηση του Π. Κουρουμπλή:

Loading