Κουρουμπλής: «Όταν θα έρθει το θέμα της πΓΔΜ στη Βουλή τα κόμματα θα διασπαστούν»

Στο θέμα της ονομασία των Σκοπίων αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το 1977 στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη «μακεδονική» γλώσσα».

propoli

Στο πλαίσιο αυτό όπως εξήγησε υπήρχε και συμφωνία ανάμεσα στον Τίτο και τον Κ. Καραμανλή. «Μου έκανε εντύπωση μια δήλωση του κ. Κουμουτσάκου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να κλείσουν το σκοπιανό. Η αντιπολίτευση είναι σε πολύ μεγάλη αμηχανία» υπογράμμισε ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως «όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα διασπαστούν. Η Νέα Δημοκρατία είναι τρία κόμματα σε ένα».

Σε ότι αφορά του χειρισμούς της κυβέρνησης στο φλέγον αυτό ζήτημα, ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε πως «διαχρονικά ακολουθήθηκε η γραμμή αυτή. Βάλαμε στο τραπέζι ζητήματα που κάποιοι τα απέφευγαν όπως το γλωσσικό. Κατά το παρελθόν καμία κυβέρνηση δεν είχε θέσει ποτέ ζήτημα Συντάγματος στις διαπραγματεύσεις».

Επίσης, ο Π. Κουρουμπλής υπογράμμισε για τη στάση των κομμάτων ότι «όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος» προσθέτοντας «κάντε λίγη υπομονή. Μόλις η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη θα φέρει το θέμα στη Βουλή. Θα συζητηθεί με ηρεμία. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να κλείσει το θέμα χωρίς να το φέρει στη Βουλή».

Για το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν το σχέδιο για το Σκοπιανό οι ΑΝΕΛ σημείωσε ότι «πολλές φορές στο παρελθόν εκτιμήσατε ότι η κυβέρνηση θα πέσει. Η κυβέρνηση λοιπόν, θα εξαντλήσει την τετραετία είτε σας αρέσει είτε όχι».

«Ο Τσίπρας θα γυρίσει την κατάσταση»

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τη ΝΔ να ανοίγει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι «οι δημοσκοπήσεις στήνονται με τον τρόπο που θέλει ο καθένας το αποτέλεσμα. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία στήνεις τις ερωτήσεις. Μέσα σε ένα χρόνο ο Τσίπρας θα γυρίσει από αυτή τη γκρίνια στο θετικό. Όλες οι εκτιμήσεις που κάνατε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πέσει διαψεύστηκαν».

 

Loading