Κουτσούκος: «Συνεχίζονται τα μέτρα και με το νέο προϋπολογισμό»

Για προσπάθεια σπίλωσης του Κινήματος Αλλαγής, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά» στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής του νομού Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Κουτσούκος.

propoli

Αναφερόμενος στα σκάνδαλα διαφθοράς τα οποία βαραίνουν κορυφαίους υπουργούς κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουτσούκος, ανέφερε ότι πρόκειται για τρεις με πέντε επίορκους, οι οποίοι έχουν αποπεμφθεί από το κόμμα. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ, απευθύνεται στο «τεράστιο» ακροατήριο της κεντροαριστεράς, το οποίο ο «μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να προσεγγίσει με την προβιά της σοσιαλδημοκρατίας», ενώ στην συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία σπίλωσης, προκειμένου να προσεγγίσει ευκολότερα τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα του βουλεύματος του 2017, του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο καταλογίζει ευθύνες σε τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, χαρακτήρισε την Δικαιοσύνη ως «τυφλή», για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει ακόμα μεταβεί ούτε προς συζήτηση στη Βουλή, αλλά ούτε και στην αρμόδια Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019, ο κ. Κουτσούκος, τόνισε ότι το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης συνεχίζει να προβλέπει επώδυνα μέτρα, τόσο με έμμεση αυξημένη φορολογία, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, όσο και με άμεση.

Από την πλευρά του, αναφέρθηκε και στο κύριο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, για το οποίο δήλωσε ότι μπορεί το παρόν σχέδιο προϋπολογισμού να μην προβλέπει «μαχαίρι» στις συντάξεις, προβλέπει ωστόσο ότι στο μέλλον θα υπάρξουν μειωμένες παροχές στους συνταξιούχους.

Ο κ. Κουτσάκος, ανακοίνωσε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει καταθέσει πρόταση νόμου με 40 άρθρα, που ονομάζεται «πρώτη δέσμη μέτρων οικονομικής ανάκαμψης και κοινωνικής δικαιοσύνης», το οποίο προβλέπει μια δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις, ταυτόχρονα με την δημιουργία επενδυτικού κλίματος μέσω του σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, ενώ προβλέπει ακόμα και το πάγωμα των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών.

Loading